-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 06 07

Pažymėjimų įteikimas išrinktiems prezidentui ir EP nariams atidėtas – nėra kam įteikti

Penktadienį 11 ir 11.30 valandomis suplanuotą pažymėjimų įteikimą išrinktiems europarlamentarams ir prezidentui Gitanai Nausėdai teko atidėti, nes Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė nesuspėjo sugrįžti iš komandiruotės. Pasirodo, ir įgaliojimų leisti įteikti pažymėjimus kažkam kitam ji nepaliko.
Laura Matjošaitytė, Gitanas Nausėda
Laura Matjošaitytė, Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Birželio 5–7 dienomis VRK pirmininkė L.Matjošaitytė dalyvavo tarptautiniame rinkimų organizatorių seminare „Dalyvavimas rinkimuose ir rinkėjų švietimas“ Rumunijoje ir sugrįžti iki pažymėjimų teikimo išrinktiems politikams nesuspėjo.

VRK pirmininkės pavaduotoja-sekretorė Svetlana Misevičienė 15min teigė, kad įprastai L.Matjošaitytė vykdama į komandiruotes savo įgaliojimus perleisdavo kažkam kitam.

„Kai pirmininkė išvažiuoja į komandiruotes į užsienį, pagal VRK reglamentą, jai pačiai suteikta teisė įgalioti ją pavaduoti kam nors iš pavaduotojų. Bet ji neįgaliojo – pavaduotojas Andrius Puksas nebuvo įgaliotas, aš taip pat nebuvau įgaliota“, – pasakojo ji.

S.Misevičienės teigimu, pažymėjimo naujai išrinktam prezidentui ceremonija persikėlė į 14.30 val., europarlamentarams – į 15 val.

Seimo narė su konservatorių sąrašu į Europos Parlamentą išrinkta Rasa Juknevičienė 15min teigė, kad dalyvauti renginyje nebegalės – pavakarę jau turi svarbių planų Panevėžyje.

„Staiga sužinai, kad viskas nukeliama po pietų, trečiai valandai, kai nebegali dalyvauti. Toks truputį apmaudas buvo, nors aišku, simbolinis dalykas, nieko čia tokio, bet manau, kad pirmininkė turėjo taip sudėlioti dalykus, palikti įgaliojimus ir VRK pavaduotojai, tikrai kuris nors galėjo tą procedūrą atlikti“, – komentavo politikė.

15min su VRK pirmininke susisiekti nepavyko.

Lietuvai Europos Parlamente atstovaus liberalas Petras Auštrevičius, socialdemokratai Vilija Blinkevičiūtė ir Juozas Olekas, konservatoriai Rasa Juknevičienė, Andrius Kubilius, Liudas Mažylis, nepartinė Aušra Maldeikienė, Lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis, „darbietis“ Viktoras Uspaskichas, „valstiečiai“ Bronis Ropė ir Stasys Jakeliūnas.

Išrinktasis prezidentas G.Nausėda savo pareigas pradės eiti kitą dieną po to, kai pasibaigs pareigas einančio prezidento kadencija ir kai jis prisieks Seime. Naujai išrinkto prezidento priesaika planuojama liepos 12 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius