Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 05 18

Penkiuose miestuose tęsiasi informacinė civilinės saugos akcija

Anykščiuose, Kaišiadoryse, Kretingoje, Šiauliuose ir Trakuose trečiadienį vyks informacinė civilinė saugos akcija „Žinojimas saugo“.
Slėptuvė
Slėptuvė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jos metu, kaip ir pirmadienį Vilniuje, civilinės saugos specialistai susitiks su gyventojais ir savivaldybių darbuotojais.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai kartu su šalies savivaldybių civilinės saugos specialistais visą mėnesį lankys vietos bendruomenes, mokyklas, susitiks su seniūnais ir socialiniais darbuotojais, senjorais ir negalią turinčiais žmonėmis.

Jie patars, kaip elgtis įvairių ekstremaliųjų situacijų metu, parodys, kaip susikrauti išgyvenimo krepšį, padės nustatyti perspėjimo pranešimus mobiliuosiuose telefonuose, atsakys į kitus gyventojams rūpimus civilinės saugos klausimus.

Gyventojams taip pat bus pateikiama praktinių patarimų, kaip įsirengti saugią patalpą, ką daryti, jei kilus grėsmei tektų palikti namus, kokia informacija būtų pateikta gyventojams, jei būtų nurodyta evakuotis ir kt.

Žinių apie civilinę saugą poreikis išaugo Rusijai vasario pabaigoje pradėjus karą Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius