-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 15 /17:49

V.P.Andriukaitis 15min studijoje įvertino S.Skvernelio ir G.Nausėdos kairuoliškumą: čiumpa momentą

Penktadienį 15min studijoje lankėsi prezidento rinkimuose dalyvauti nusprendęs Lietuvos socialdemokratų partijos narys, eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis. Jis tikino esąs vienintelis tikrai kairiųjų pažiūrų kandidatas ir tikino, kad kiti kairiaisiais tik dedasi esą.
Vytenis Andriukaitis
Vytenis Andriukaitis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

V.P.Andriukaitis penktadienį Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK) užsiregistravo politinės kampanijos dalyviu.

Transliaciją iš 15min studijos kviečiame žiūrėti žemiau:

VIDEO: 15min studijoje – kandidatas į prezidentus Vytenis Andriukaitis

V.P.Andriukaitį kandidatu prezidento rinkimuose Lietuvos socialdemokratų partija iškėlė dar lapkritį, tačiau registruotis kandidatu jis ryžosi priešpaskutinę dieną, kai tai galima padaryti.

Kandidatu išsikėlęs politikas tikino, kad delsė, nes bandė nustatyti tai, ar paramą turi tik partijoje, ar ir visuomenėje.

„Pasitikrinus bendrą jausmą, kad gali kilti didelis palaikymas, tada ėmiau svarstyti pagrindinius aspektus“, – teigė kandidatas.

Jis pripažino, kad per tą laiką nuomonę dėl jo kandidatavimo pakeitė ir šeima – vaikai ir žmona.

67 m. V.P.Andriukaitis prezidento posto sieks jau trečią kartą. Jis yra dalyvavęs prezidento rinkimuose 1997-aisiais ir 2002-aisiais metais, tačiau į antrą turą nė karto nepateko.

Dabar V.P.Andriukaitis kalba apie pergalę ir sako būsiantis tikrasis kairiųjų kandidatas. Vertindamas savo konkurentus – pirmiausia Gitaną Nausėdą ir Saulių Skvernelį – V.P.Andriukaitis sako, kad abu reitinguose jį lenkiantys varžovai iš tiesų nėra kairieji – tik tokiais dedasi esą.

„Nematau kito kairiojo kandidato, tai drąsiai einu“, – sako jis.

V.P.Andriukaitis sako G.Nausėdą pažįstantis 18 metų ir manęs, kad jis „sau gerovę susikūręs liberalas“.

„Įdėk į lūpas tai, kuo žmogus netiki ir negyvena, tai va tai ir gausi rezultatą“, – komentavo V.P.Andriukaitis.

Įdėk į lūpas tai, kuo žmogus netiki ir negyvena, tai va tai ir gausi rezultatą

Kalbėdamas apie S.Skvernelį politikas atsiminė, kad jis ieškodamas partijos, su kuria galėtų dalyvauti Seimo rinkimuose, derėjosi ne tik su „valstiečiais“.

„Dabar vėl taikosi į tuos... Galite pasitikrinti tiesiog, kiek žmonėse yra nuostatų čiupti momento aktualumą, kad pasinaudotų, o kiek yra gilaus nuoširdaus pasaulėžiūrinio įsitikinimo (...) Tada ir turime pasekmes, kai viena kalba, kita daro, o trečia galvoja, o tai yra didžiulė bėda politikoje“, – kalbėjo jis.

Kritikavo V.P.Andriukaitis ir dabartinės prezidentės Dalios Grybauskaitės politiką. Tiesa, neminėdamas, kad kalba apie ją.

Tačiau V.P.Andriukaitis žėrė pavyzdžius ir tikino, kad pats nebūtų tas prezidentas, kuris kursto politines krizes.

Taip pat, V.P.Andriukaitis kalbėjo, kad negali prezidentas taškytis skambiais teiginiais apie „teroristinę valstybę“. Būtent tokį teiginį apie Rusiją yra išsakiusi dabartinė šalies vadovė.

V.P.Andriukaitis tikino, kad dabar yra kaltinamas prorusiškumu, nors daugelis net neįsigilina į jo konkrečius darbus dėl kovos su kiaulių maru ar Astravo atomine elektrine.

„Nedidelis menas mėtyti akmenis į pravažiuojančio tarptautinio ekspreso langus. (...) Čia ne menas, čia reikia sustoti ir atsipeikėti – ne tą darote. Taip ir politikoje – tarptautinėje, saugumo, gynybos politikoje yra šitokie jautrūs klausimai, kuriuos reikia mokėti spręsti žinant, kad turi užtikrinti savo gyventojų saugumą, o ne pliurpti ką nori“, – dėstė jis.

Kovo 11-osios Nepriklausomybės atkūrimo Akto signataras V.P.Andriukaitis yra baigęs medicinos, o vėliau istorijos bei politikos mokslus Vilniaus universitete, dirbęs sveikatos ministru, Seimo nariu.

Šiuo metu V.P.Andriukaitis yra eurokomisaras, atsakingas už sveikatą bei maisto saugą.

2014-aisiais skiriamas eurokomisaru V.P.Andriukaitis neslėpė, kad norėtų sekti Dalios Grybauskaitės pėdomis ir pabaigęs darbą Europos Komisijoje pretenduoti tapti valstybės vadovu Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius