Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 12 12

Per talką Vilniuje nuo snygio išgelbėtas pripučiamas maniežas

Baltijos futbolo akademijos (BFA) pripučiamam maniežui Vilniuje, Karoliniškėse, buvo iškilusi didelė grėsmė, tačiau talkon pašaukti vaikų tėveliai ir treneriai iki vėlios nakties atkasė sniegu užverstą maniežą. Talkininkų buvo gausu ir pirmadienio rytą. Akademija praneša, kad pagrindiniai darbai padaryti, pavojus praėjo.

„Šiandien (sekmadienį, – red. past.) vakare, kai įsismarkavo pūga, ne juokais išsigandome. Nors sniego kasimo darbus organizavome jau anksčiau ir ruošėmės, nesitikėjome tokio didžiulio snygio. Mums kasti sniegą padedanti įmonė iš pradžių neatsakė (o paskui atsiuntė darbuotojus, kurie iki dabar liko darbuotis – ačiū jiems!), tad kreipėmės į trenerius, savo bendruomenę“, – savo „Facebook“ paskyroje rašo Baltijos futbolo akademija (BFA).

Anot BFA, po kvietimo akademijos administracija buvo maloniai nustebinta: „Vienas po kito pradėjo rinktis savanoriai: vieni atvyko nuo šventinio stalo per savo gimtadienį (!!!), kiti pamatę mūsų prašymą draugų pokerio vakarą iškeitė į kastuvus. Važiavo ir kasė sniegą poilsį paaukoję mūsų treneriai, BFA tėveliai ir mamos, mūsų mažieji žaidėjai, teisėjai.“ Į pagalbos šauksmą atsiliepė net politikai.

„Talka tęsėsi iki vidurnakčio (kai kurie liko ir po jo), o kiek darbo padaryta – esame „apakę!“ Esame nuoširdžiai sužavėti, be proto dėkingi ir besididžiuojantys tokia bendruomene!

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Po vakarykščio snygio atkasamas Karoliniškių futbolo maniežas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Po vakarykščio snygio atkasamas Karoliniškių futbolo maniežas

Kadangi sniegas niekur nesitraukia, prašome visų galinčių prie arenos rinktis ir pirmadienį nuo 9 val. Jei turite papildomų kastuvų – prašome pasiimti“, – rašo akademija.

Pirmadienį po 10 val. ryto BFA pranešė, kad situacija suvaldyta, pavojaus nėra, bet darbai toliau tęsiami.

„Vakar iki nakties dirbusių savanorių, darbuotojų dėka situacija yra suvaldyta, didžiausios sniego pusnys įveiktos, o dabar laukiame sunkiosios technikos, kuri padės išstumti sniego sankaupas, alpinistų, kurie nuo stogo pašalins likusį sniegą.

Nuo pat ryto vis sulaukiame savanorių, kurie toliau kasa ir labai padeda, ačiū dar kartą! Taip pat pluša mums padedančios įmonės darbuotojai. Pagalbos vis dar reikia, darbų yra, toliau informuosime apie situaciją“, – savo paskyroje „Facebook“ rašo BFA..

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius