Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 08 /12:03

Per pratybas „Zapad“ išvykstanti Dalia Grybauskaitė: tik nereikia mūsų gąsdinti ir nereikia patiems gąsdintis

Netrukus šalia Lietuvos prasidėsiančių karinių pratybų „Zapad“ metu į JAV išvykstanti prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad mums nereikėtų gąsdintis dėl šių pratybų. Anot valstybės vadovės, dabar, kai pasauliui rūpi tik konfliktai su Šiaurės Korėja, būtina išnaudoti galimybę visam pasauliui pasakyti, jog agresorius – kas jis bebūtų, negali daryti ko nori.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Galėčiau atsakyti – tik nereikia mūsų gąsdinti ir tik nereikia patiems gąsdintis. Nes būtent toks tikslas yra „Zapad“ pratybų – mus išgąsdinti, parodyti ir sunaikinti mūsų valią gintis, kad mes būtume paralyžiuoti ir negalėtume nieko valstybėje daryti“, – penktadienį paklausta, ar laiku vyksta į komandiruotę, kalbėjo D.Grybauskaitė.

Prezidentė rengiasi išvykti į Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos sesiją Niujorke, kur rugsėjo 19 dieną sakys kalbą.

Prezidentė pabrėžė, kad visos saugumo struktūros tikina, jog saugumo lygis mūsų šalyje yra nepakitęs.

Agresorius – kur jis bebūtų, ar Šiaurės Korėjoje, ar mūsų kaimynas, neturi ir negali daryti ko nori.

„O galimybė išvažiuoti į Jungtines Tautas ir iš tribūnos kalbėti 200 valstybių ir atkreipti dėmesį į mūsų regiono problemas, kai visas pasaulis šiandien galvoja tik apie konfliktus su Šiaurės Korėja, pasakyti, kad agresorius – kur jis bebūtų, ar Šiaurės Korėjoje, ar mūsų kaimynas, neturi ir negali daryti ko nori“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Ji pridūrė, kad agresyvūs veiksmai savo kaimynų atžvilgiu – karai, teritorijų grobimai neturi pateisinimo ir visada bus gėdingi ir smerktini.

„Tai aš pasakysiu visam pasauliui“, – pabrėžė valstybės vadovė.

Karinės pratybos „Zapad 2017“ prasidės kitą savaitę. Tai yra Rusijos rengiamos karinės pratybos, kuriose dalyvaus 13 tūkst. karių.

Lietuvos žvalgybos teigimu, „labai tikėtina, kad tikrasis mokymų dalyvių skaičius bus didesnis, o mokymų scenarijuje bus numatytas ginkluotas konfliktas su NATO“.

Dalis mokymų vyks greta Lietuvos sienos, į Baltarusijoje teritoriją bus perdislokuota daug Rusijos karių ir kovinės technikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius