Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 08 14

Per reidą Londone rasti 55 trijuose namuose nežmoniškomis sąlygomis gyvenantys nuomininkai

Rytų Londone esančių Barkingo ir Dagenhamo rajonų pareigūnai įvykdė reidą, kurio metu tikrino, ar namuose negyvena per daug žmonių. Šie reidai, sugriežtėjus imigracijos politikai, darosi vis dažnesni. Trijuose lietuvių gausiai apgyventų rajonų namuose policininkai aptiko gyvenant net 55 žmones.
Didžiosios Britanijos pareigūnai kai kuriuose rajonuose turi teisę neįspėję įeiti į namus.
Didžiosios Britanijos pareigūnai kai kuriuose rajonuose turi teisę neįspėję įeiti į namus.

Viename būste pareigūnai aptiko 22 žmones, gyvenančius ne tik miegamuosiuose, į juos paverstoje svetainėje, palėpėje, bet ir kiemo sandėlyje, sumūrytame iš plytų.

Agnė sakė nesugebėjusi suskaičiuoti, kiek žmonių gyvena kaimyniniame name: „Neįmanoma patikėti, kad žmonės gali taip gyventi. Ypač su vaikais“.

Gretimame trijų miegamųjų name buvo įrengti penki kambariai ir gyveno 15 žmonių, įskaitant penkis vaikus. Trečiajame tokio paties išplanavimo name gyveno 18 žmonių, įskaitant du vaikus.

Vieno iš perpildytų namų kaimynė, Agnė Arlauskienė portalui standard.co.uk sakė nesugebėjusi suskaičiuoti, kiek žmonių gyvena kaimyniniame name. „Neįmanoma patikėti, kad žmonės gali taip gyventi. Ypač su vaikais. Nuoma – brangi, tačiau viename name tiek žmonių – tiesiog per daug. Ten negali būti saugu. Ir turbūt siaubinga gyventi tokiomis sąlygomis“, – kalbėjo lietuvė.

Kita kaimynė teigė, kad namuose gyvenanti vyrų grupė ją gąsdindavo ir vertė jaustis nepatogiai. Moteris iš savo namų matydavo, kaip vyrai galiniame kieme statosi dviaukštes lovas ir rengiasi sau būstą iš sandėlio. „Tai buvo siaubinga. Man jų gaila, kad turi taip gyventi, tačiau iš kitos pusės tai labai nemalonu ir šiek tiek baugina aplinkinius“, – portalui sakė kaimynė.

Kaltės niekas neprisiima

22 žmones priglaudusio namo nuoma per mėnesį kainuoja 1 200 svarų sterlingų (apie 1 700 eurų). Jame gyvenantis rumunas Boganas tvirtino, kad įvyko didžiulis nesusipratimas. Kaip ir dauguma nuomininkų tokiu atveju, imigrantas tvirtino gyvenantis su žmona ir kitais giminaičiais, o pareigūnų reido metu rasti kiti žmonės – tik draugai.

„Dažniausiai gyvename čia tik su šeima, tačiau pastarąsias porą savaičių pas mus apsistojo dar keturi žmonės. Priėmėme juos, kol ras savo namus. Kartais rytais pas mus užsuka draugai, kad nueitume kartu į darbą. Kartais pasikviečiame draugų į vakarėlį vidiniame kiemelyje. Turbūt dėl to kaimynai sutriko. Jei tai trukdo aplinkiniams, mes taip nebedarysime“, – portalui sakė 27-erių rumunas.

Perpildyto namo savininkas Iyakas Hussainas tvirtino nežinojęs, kad šiame name gyvena daugiau žmonių, nei leidžiama: „Aš šokiruotas, net neįsivaizdavau, kad čia gyvena 22 žmonės. Kur jie tilpo? Mes tuo pasidomėsime. Žinau tik tiek, kad ten gyvena dvi poros su vaikais. Jei jūs teisūs, rumunai privalės išsikraustyti“.

Visuose pareigūnų tikrintuose namuose aptikta saugumo pažeidimų, priešgaisrinės apsaugos reikalavimų neatitikimų bei didelė pavojaus sveikatai rizika, tad nuomininkai bus priversti išsikraustyti.

Anksčiau pareigūnai negalėdavo be leidimo įeiti į žmonių gyvenamuosius namus, tačiau Barkingo ir Dagenhamo rajonų Taryba suteikė leidimą pareigūnams įeiti ir patikrinti būstą gavus skundą iš kaimynų. Taip pat šiuose rajonuose policija rengia atsitiktinius reidus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius