Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 01

Per savaitę 46 tūkst. vakcinų sunaudojęs Vilnius skiepys sulaukusius 45-erių

Šią savaitę Vilniui tekusi „Pfizer-BioNTech“ („Comirnaty“) siunta ir vėliau papildytas jų kiekis neužsibuvo – išnaudoti visi miestui skirti 46 tūkst. vakcinų. Šiandien rekordinis skaičius – 10 000 – gyventojų buvo paskiepytas pirmadienį pradėjusiame veikti „Litexpo“ vakcinacijos centre.
Vilnius ruošiasi kviesti skiepytis 45 m. gyventojus
Vilnius ruošiasi kviesti skiepytis 45 m. gyventojus / Sauliaus Žiūros nuotr.

Skiepytis buvo kviečiami skiepytis visi 55 metų ir vyresni vilniečiai, taip pat – pedagogai, abiturientai, lėtinėmis ligomis sergantys asmenys, kontaktinį darbą dirbantys gyventojai.

Naujo vakcinacijos centro pajėgumai – iki 15 tūkst. vakcinų per dieną, jei veikia visos 50 kabinų, rašoma savivaldybės pranešime. Rekordinis skaičius čia buvo panaudotas gyventojams patogią dieną – šeštadienį, kai užsiregistravo 10 122 gyventojai, ir neatvyko tik vos daugiau nei 100.

„Tokio srauto suvaldymas yra nemenkas iššūkis, todėl norisi padėkoti ne tik čia dirbusiems Vilniaus poliklinikų darbuotojams, bet ir savanoriams – šauliams, skautams, Raudonojo Kryžiaus atstovams, – sakė Vilniaus miesto administracijos direktorė Lina Koriznienė. – Buvo pozityvi savaitė – jei ir toliau gausime pakankamai vakcinų ir sugebėsime naudoti jas tokia pat sparta kaip šią savaitę ar net greičiau, jau kiek daugiau nei po mėnesio Vilnius pasieks 70 proc. paskiepytų vilniečių skaičių.“

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilnius ruošiasi kviesti skiepytis 45 m. gyventojus
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilnius ruošiasi kviesti skiepytis 45 m. gyventojus

Šeštadienio vakarą rezervacijos sistemoje Vilniuje yra likę vos daugiau nei 100 „Comirnaty“ vakcinų. Užsiregistruoti galima jau pirmadieniui.

Toliau judant tokia sparta, jau ateinančią savaitę planuojama kviesti skiepytis 45 metų ir vyresnius vilniečius. Kiekvienas gali sekti naujausią informaciją puslapyje https://vakcina.vilnius.lt/ ir nepraleisti savo galimybės, kviečia savivaldybė.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilnius ruošiasi kviesti skiepytis 45 m. gyventojus
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilnius ruošiasi kviesti skiepytis 45 m. gyventojus

Skiepui „Pfizer-BioNTech“ vakcina suskubę užsiregistruoti abiturientai į egzaminus galės keliauti ramiau, nes antrąjį šios vakcinos skiepą gaus dar prieš egzaminų sesiją. Verta žinoti, kad nepasiskiepiję abiturientai prieš vykdami laikyti egzaminų turės atlikti testus.

Vilnius kitą savaitę turės vakcinacijai dar vieną solidžią – 30 tūkst. vakcinų – „Vaxzevria“ (buvusi „AstraZeneca“) siunta. Didelis vakcinų kiekis padės ne tik išlaikyti aukštą vakcinavimo tempą, bet ir leis pradėti skiepyti kitas prioritetines grupes.

Bendras vakcinų skaičius pirmam skiepui ir revakcinacijai kitą savaitę sieks 55 tūkst. Jei ir toliau visos vakcinos naudojamos tokia pat sparta kaip šią savaitę ar net greičiau, jau po kiek daugiau nei mėnesio Vilnius pasieks 70 proc. paskiepytų vilniečių skaičių.

Užsiregistruoti arba užregistruoti artimąjį, draugą ar kaimyną skiepui per kelias minutes galima svetainėje https://vakcina.vilnius.lt/. Joje pateikiama ir visa naujausia informacija apie vakcinaciją Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius