TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 12 22

Per trejus metus Lietuvos gyventojai kariuomenei skyrė daugiau nei 655 tūkst. eurų

Lietuvos kariuomenę pasiekia už pastaraisiais metais gyventojų skirtą paramą įsigyta įranga – sandėlius papildė keli šimtai infraraudonųjų spindulių filtrų, kuriuos Lietuvos kariuomenė įsigijo už daugiau kaip 280 tūkst. eurų. Šias lėšas 2015 metais skyrė Lietuvos gyventojai.
M14
M14 / Ievos Budzeikaites nuotr.

„Infraraudonųjų spindulių filtrai bus skirti kariuomenėje naudojami optinių prietaisų patobulinimui ir leis juos naudojantiems kariams efektyviau vykdyti užduotis. Už 2016 m. gautą gyventojų paramą – daugiau nei 200 tūkst. eurų – Lietuvos kariuomenė planuoja modernizuoti taikliųjų šaulių ginklus M14“, – praneša Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Šiuo metu KAM teigia baigianti pirkimo procedūros ir planuojanti iki 2017 m. vidurio gauti daugiau kaip 400 ginklų atnaujinimui skirtų priemonių komplektų (šautuvai M14 bus atnaujinti sumontuojant atramines kojeles ir optinius taikiklius).

Ievos Budzeikaites nuotr./IR filtrai
Ievos Budzeikaites nuotr./IR filtrai

„Modernizuotų ginklų užteks pilnai aprūpinti Lengvosios pėstininkų brigados „Aukštaitija“ bei Krašto apsaugos savanorių pajėgų taikliuosius šaulius“, – teigiama pranešime žiniasklaidai.

Šiais metais Lietuvos kariuomenė sulaukė 175 026,07 eurų paramos, iš jų didžioji dalis (157 224,17 Eur) – gyventojų skirta pajamų mokesčio dalis, 17 299,90 eurų – juridinių asmenų skirta parama, o 502 eurus paramos skyrė fiziniai asmenys. Šiuo metu galutinis sprendimas dėl šios paramos panaudojimo dar nepriimtas

„Finansinė visuomenės parama Lietuvos kariuomenei yra vienas iš įrodymų, kad mūsų šalies visuomenė turi nesavanaudišką ir pilietišką požiūrį į valstybę bei jos saugumą. Lietuvos karių vardu nuoširdžiai dėkoju visiems finansiškai prisidėjusiems prie kariuomenės stiprinimo. Užtikrinu, kad visa parama bus panaudota racionaliai ir skaidriai, kaip kad buvo pastaraisiais metais“, – pranešime cituojamas Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas.

Krašto apsaugos ministerijai ir jai pavaldiems struktūriniams vienetams – Vytauto Didžiojo karo muziejui, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijai, Lietuvos technikos bibliotekai, šiais metais Lietuvos gyventojai skyrė iš viso 7,5 tūkst. eurų paramos iš gyventojų pajamų mokesčio. KAM gyventojų suteiktą paramą – 3902,55 Eur – skirs sužeistiems, sunkiai sergantiems ar į nelaimę patekusiems krašto apsaugos sistemos kariams ir darbuotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius