Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 23

„Pirklių klubą“ atvers rugpjūtį

Gedimino prospekto ir J.Tumo-Vaižganto gatvių kampe stovinčio pastato rekonstrukcija netrukus bus baigta ir jame įsikurs biurai, maitinimo įstaigos ir parduotuvės. Steigti prekybos centro čia neketinama, tačiau kelioms nedidelėms parduotuvėlėms vietos turėtų atsirasti.
Didžiąją dalį pastato užims biurai, bet pirmasis aukštas bus atiduotas parduotuvėlėms ir maitinimo įstaigoms.
Didžiąją dalį pastato užims biurai, bet pirmasis aukštas bus atiduotas parduotuvėlėms ir maitinimo įstaigoms. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

XX amžiaus pradžioje pastatytas pastatas apie šešerius metus stovėjo apleistas. Anksčiau čia buvo įsikūręs Vilniaus savivaldybės Plėtros departamento specialistai. Tik prieš kiek daugiau negu metus buvo pradėta pastato rekonstrukcija, kuri jau eina į pabaigą.

Pastato šeimininkai nusiteikę optimistiškai ir tikisi, kad rugpjūtį šiame name jau galės įsikurti pirmieji nuomininkai.

„Norime čia įsikurti ir patys, todėl keliame sau užduotį įsikraustyti pirmomis rugpjūčio dienomis. Ar pavyks – laikas parodys. Jeigu nepavyks – tada rugsėjo pradžioje“, – apie įkurtuvių planus sakė „Pirklių klubu“ pavadinto pastato eksploatacija užsiimančios bendrovės „Somenera“ direktorius Linas Vadeikis.

„Pirklių klubas“, anot L.Vadeikio, nėra įprastas verslo centras. Esą didžiąją dalį patalpų užims biurai, o pirmajame aukšte Gedimino prospekto pusėje įsikurs parduotuvėlės, maitinimo įstaigos. Tačiau kokias įmones čia matysime, L.Vadeikis neatskleidė. „Kol kas pasirašytų sutarčių neturime, todėl negalime atskleisti būsimųjų nuomininkų, bet vyksta aktyvios derybos su ne viena kompanija“, – tvirtino jis.

L.Vadeikis atskleidė tik tiek, kad tarp nuomininkų galime pamatyti ir naujų prekės ženklų – deramasi su keliais jų atstovais.

Pastatas Gedimino prospekte išsiskiria ir tuo, kad jį papuošė beveik 3 metrų aukščio Atlanto skulptūra. 1952 metais sunaikintą Atlantą atkūrė skulptorius Kęstutis Balčiūnas, naujam gyvenimui prikėlęs ir Šv.Jurgio skulptūrą, puošiančią 20 numeriu pažymėtą Gedimino prospekto pastatą.

Kartu su Atlanto skulptūra restauruoti ir pastato viduje buvę skulptūriniai reljefai. Paveldosaugininkai reikalavo išsaugoti ir pastato vestibiulyje ant sienos buvusią freską. Nors ji tapyta sovietmečiu, nuspręsta, kad tai yra vertingas kūrinys. Tad freska buvo nuimta nuo sienos ir bus perkelta į Energetikos muziejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius