Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 01 /2018 07 02

Elvinas Jankevičius: pradėjus auditą, dalis Kalėjimų departamento darbuotojų išėjo patys

Pirmadienį 15min studijoje apsilankęs teisingumo ministras Elvinas Jankevičius pasakojo, kad ministerijai pradėjus Kalėjimų departamento auditą, iš jo pasitraukė dalis darbuotojų. Tačiau, pasak jo, liko ir tokių, kurių veikla atspindėta neigiamose audito išvadose.
15min studijoje – teisingumo ministras Elvinas Jankevičius
15min studijoje – teisingumo ministras Elvinas Jankevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

E.Jankevičius teigė, kad tarnybinės veiklos nusižengimų komisija įvertins kai kurių departamento tarnautojų veiksmus ir pasiūlys atitinkamus sprendimus.

Paklaustas, ar nereikėtų mąstyti apie valstybei padarytos žalos išieškojimą, ministras 15min siūlė neskubėti ir palaukti išvadų.

Teisingumo ministras pabrėžė, kad vienas iš būdų skaidrinti sistemos viešuosius pirkimus – realiai juos centralizuoti ir sudaryti profesionalią viešųjų pirkimų komisiją.

„Reikia vengti tokių dalykų, kad kainos skirtųsi kelis kartus, jiems reikia pavesti vertinti kainos vidurkį, atitiktį rinkos kainai“, – pridūrė pašnekovas.

Jis pabrėžė, kad kalėjimų sistemos laukia didelė reorganizacija, tačiau konkrečiau apie tai kalbėti esą kiek per anksti.

Anot teisingumo ministro, bus sprendžiama, ką daryti, kad mobilaus ryšio blokavimo įranga veiktų visose įkalinimo įstaigose. Anot jo, pavyzdžiui, Alytaus pataisos namuose įrengta tokia įranga, kuri, jei veikia pilnu pajėgumu per galinga – blokuoja ryšį aplinkinių namų gyventojams, o jei galingumas sumažinamas, neveikia visoje pataisos namų teritorijoje.

„Ekspertai turi įvertinti įrangos tinkamumą, ar ji tinkama, ar ji nėra tinkama. Bus plati komisija sudaryta – šnekėsime su tiekėjais ir spręsime, kaip padaryti, kad išleisti pinigai atliktų savo darbą“, – apie mobilaus ryšio blokavimo įrangą visose įkalinimo įstaigose, kalbėjo jis.

Pasak ministro, Kybartų pataisos namų vadovybė šiuo metu teismo keliu bando priversti įrangą sumontavusią bendrovę užtikrinti, kad ta įranga veiktų.

Paklaustas, kodėl ministro pasitikėjimą praradusiam Imuniteto skyriaus vadovui buvo leista pasitraukti pačiam, ministras sakė, kad sprendimus dėl jo priėmė Kalėjimų departamentas, o jo nepasitikėjimas esąs politinis.

VIDEO: 15min studijoje – teisingumo ministras Elvinas Jankevičius

Po tos dienos, kai apie netvarką bausmių sistemoje prakalbo dabar laikinai Kauno tardymo izoliatoriui vadovaujanti Rasa Kazėnienė, į viešumą ėmė kilti vis daugiau buvusios Kalėjimų departamento vadovybės piktnaudžiavimų.

Teisingumo ministerijos auditas parodė, kad viešieji pirkimai sistemoje buvo vykdomi neskaidriai. Pavyzdžiui, brangiai kainavusios pastangos įdiegti mobiliojo ryšio blokavimo įrangą bausmių atėmimo vietose baigėsi iki galo nepadarytais darbais ir išbarstytais pinigais.

E.Jankevičius pasiryžęs sutvarkyti sistemą, tačiau tam ministras turi tik kiek daugiau nei dvejus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius