-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 27

Pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė: 14 dalykų, ką apie ją žinome

Lietuva pirmosios ponios neturėjo jau dešimt metų – nuo prezidento Valdo Adamkaus ir jo žmonos Almos šeimininkavimo prezidentūroje laikų. Prie valstybės vairo stojus naujai išrinktam prezidentui Gitanui Nausėdai pirmosios ponios vaidmuo atiteks jo gyvenimo bendražygei – 55 metų protokolo žinovei Dianai Nausėdienei. Kas ši moteris, jau 30 metų besąlygiškai atsidavusi sutuoktiniui ir jį lydėjusi prezidentinės rinkimų kampanijos metu?
Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė
Gitanas Nausėda su žmona Diana / Luko Balandžio / 15min nuotr.

G.Nausėdos žmona dar rugsėjį atlydėjo jį prie Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro, kur ekonomistas paskelbė sieksiantis prezidento posto. Šalia ji buvo visos rinkimų kampanijos metu. Greta vyro peties, žvelgdama į jį susižavėjimo kupinu žvilgsniu, stovėjo ir jam sekmadienį laimėjus šalies prezidento rinkimus.

VIDEO: D.Nausėdienė ketina ir toliau lydėti G.Nausėdą į keliones po Lietuvą

Kas ši moteris, uoliai mojavusi ranka S.Daukanto aikštėje susirinkusiai žmonių miniai?

  • Ponia Diana gyveno ir mokėsi Klaipėdoje. Kaip pati yra pasakojusi, augo tradicinėje, inteligentiškoje šeimoje. Šviesaus atminimo tėvas buvo tolimojo plaukiojimo žvejybos laivų kapitonas. Mama dirbo buhaltere, vėliau – planavimo skyriaus inžiniere. D.Nausėdienė dar turi trejais metais vyresnę seserį.
  • Labiausiai ponia Diana norėjo tapti gydytoja ir gelbėti žmonių gyvybes, tačiau nebuvo gabi chemijai, todėl pasirinko kitą specialybę, kuri vienijo tiksliuosius, inžinerinius ir technologinius mokslus. Moteris studijavo siuvinių technologiją tuomečiame Kauno politechnikos institute (dabar – Kauno technologijos universitetas – red. past.), mat ją, kaip pati yra sakiusi, žavėjo drabužių kūrimas.
  • Estetikos, stiliaus pajautimas matyti ir šiandieniame ponios Dianos garderobe. Ji mėgsta minimalistinio stiliaus drabužius: nieko per daug, bet skoninga ir solidu.
  • Ponia Diana su G.Nausėda susipažino vestuvėse. Gražia mergina susižavėjęs jaunuolis ją kantriai, atkakliai ir švelniai mergino trejus metus.
  • Po trejų metų draugystės Gitanas ir Diana susituokė ir netrukus susilaukė dviejų dukrų. Ponia Diana pasakojo, kad G.Nausėda kandidatuoti į prezidento postą ryžosi tik gavęs abiejų dukrų – 26 metų Gedailės ir 23-ejų Ugnės – pritarimą. Ekonomistui apsisprendus kandidatuoti šeima susitarė dėl vieno – dukros viešame politiniame gyvenime nedalyvaus. Šeima prašo ir toliau gerbti dukrų privatumą. Gedailė šiuo metu baigia architektūros magistrantūrą Belgijoje, o Ugnė stažuojasi Paryžiaus Venseno Sen-Deni universitete, o nuo rudens studijuos magistrantūrą Pietų Korėjoje.
    VIDEO: G.Nausėdos dukra tiki tėčio pergale, bet nieko neprisiminė apie rinkiminę kampaniją
  • Augindama dukras D.Nausėdienė Vilniaus universitete baigė Tarptautinio verslo mokyklą. Dirbo švedų bendrovėje H&M. Tuo metu jai teko gilintis į trikotažo gamybos paslaptis, nuolat keliauti ir kontroliuoti kompanijos užsakymų vykdymą keliose Baltijos regiono šalyse, užsiimti kokybės vadyba, standartų priežiūra.
  • G.Nausėdai studijuojant Vokietijoje ten metus praleido ir ponia Diana. Ji gerai išmoko šnekamąją vokiečių kalbą, todėl Austrijoje, Vokietijoje ar Šveicarijoje jaučiasi lyg namie. Ponia Diana labai mėgsta plaukioti jūroje ir slidinėti. Ypatingas jausmas ją apima kalnuose.
  • D.Nausėdienė yra sakiusi, kad jai labiausiai įdomu skaityti knygas, stebėti sutiktus žmones ir suvokti, kaip jie gyvena. Be to, moteris prisipažįsta nemėgstanti buities darbų.
  • D.Nausėdienė sutuoktinį vadina geriausiu draugu. Jos teigimu, kad šeima išlaikytų darnius santykius, svarbu mylėti kito žmogaus trūkumus ne mažiau nei privalumus.
  • Šeimos finansinę gerovę užtikrino ekonomistu dirbęs G.Nausėda, todėl ponia Diana galėjo atsidėti mažiau pelningam dėstytojos darbui – Tarptautinėje verslo mokykloje prie Vilniaus universiteto studentus moko tarptautinio protokolo. Savo darbe dėstytoja gilinasi į tarpkultūrinės komunikacijos, protokolo, pokyčių valdymo, tarptautinių derybų, sociologijos, organizacinės elgsenos ir vadybos ypatumų globalioje rinkoje žinias: „Nesu ir nebuvau karjeros moteris, mano karjera yra mano šeima.“
    VIDEO: Diana Nausėdienė apie pirmosios šalies ponios ir moters įvaizdį: mes esame šviesos ir meilės nešėjos
  • D.Nausėdienė visomis jėgomis talkino vyrui rinkimų kovoje, aplankė daugybę Lietuvos miestelių, kur domėjosi socialinės atskirties ir socialinės rūpybos klausimais. Ji lankėsi senelių, vaikų, pagalbos šeimai namuose bei neįgaliųjų užimtumo, socialinės globos, krizių centruose. „Po viso šio maratono norėčiau atsiprašyti žmonių, kurių nesugebėjome aplankyti. Bet, patikėkite, mes stengėmės. Iš pradžių važiavome dviese. Vėliau – po vieną, kad kuo daugiau žmonių sutiktume ir tą pažadą, pakalbėti su visais žmonėmis, įgyvendintume. Ir tai mums nepavyko. Tačiau dėkojame visiems žmonėms, kurie atidavė savo balsus, esame nepaprastai jums dėkingi“, – rinkimų naktį kalbėjo D.Nausėdienė.
  • Pirmąja šalies ponia tapusi D.Nausėdienė neneigia: tai – tik labai sunkaus kelio pradžia: „Bet pradėti jį su jūsų parama, šypsenomis, širdimis ir palaikymu mums bus gerokai lengviau ir drąsiau.“
  • D.Nausėdienė neįvardijo pirmosios ponios, į kurią lygiuotųsi. „Be galo daug stiprių moterų yra Lietuvoje ir pasaulyje, kiekviena kažkuo ypatinga, iš kiekvienos ko nors galima išmokti. Vieno idealo neturiu: pasaulio istorijoje kiekviena turi savo unikalumą. Bet mus jungia pamatinis, sakyčiau, sakralinis dalykas: mes esame tos šviesos, šilumos ir meilės nešėjos – tiek vyrams, tiek vaikams. Turime budėti, kad sielos išliktų šviesios, kad ir kokia sunki kasdienybė susiklostytų. Turime išlikti šiltos ir stiprios. Tegaliu pasakyti, kad pirmosios šalies ponios darbas yra labai svarbus, ji gali daug padėti valstybės reikaluose. Ir čia padėkime daugtaškį.“
  • G.Nausėda yra sakęs, kad žmona ilgą laiką vengė viešumo, tačiau pamažu prie jo pratinasi ir jai netgi neblogai sekasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius