Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 15

PLB pirmininkė D.Henke: agitacija dvigubos pilietybės referendume turėjo prasidėti jau vakar

Konstituciniam Teismui išaiškinus, kad referendumas turi trukti ne ilgiau nei dieną, svarbiausia kuo skubiau pradėti agitaciją sprendžiant dėl dvigubos pilietybės įteisinimo, sako Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkė Dalia Henke.
Dalia Henke
Dalia Henke / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Manau, kad jau vakar reikėjo pradėti aktyviai daryti informacinę kampaniją, kad žmonės suprastų, už ką jie balsuos. Viešojoje erdvėje yra per mažai informacijos. Referendumo paskelbimas dar sustabdytas, tad kuo greičiau Seimo nariai oficialiai apsispręs, tuo aiškiau mums visiems bus, ką ir kaip daryti“, – kalbėjo ji.

Anot D.Henkės, kampanija turėtų išsklaidyti viešojoje erdvėje sklandančius mitus dėl pensijų, socialinio draudimo, tarnybos kariuomenėje.

„Yra daug klausimų, kurie žmonėms neaiškūs, nes kalbama apie tuos, kurie jau turi Lietuvos pilietybę, kad ją galėtų išlaikyti išvažiavę į ES, transatlantinės erdvės šalis. Jokių grėsmių nėra“, – pabrėžė ji.

Konstituciniam Teismui išaiškinus, kad referendumai gali būti rengiami tik vieną dieną, jis greičiausiai vyks gegužės 12-ąją, BNS tvirtino „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Referendumo agitacijai Vyriausybė trečiadienį tam skyrė 230 tūkst. eurų.

Kad referendumas įvyktų, už dvigubos pilietybės įteisinimą turėtų balsuoti daugiau nei pusę balsavimo teisę turinčių šalies gyventojų.

Anot D.Henkės, pastarųjų prezidento rinkimų statistika rodo, kad į pirmąjį turą ateina maždaug 5 proc. daugiau rinkėjų nei į antrąjį, todėl ji sveikino siūlymus rengti referendumą gegužės 12-ąją, kartu su kitu referendumu dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo.

„Visa kita yra didžiuliai iššūkiai. Lietuvai yra reikalingi Lietuvos piliečiai, nesvarbu, kuri jie gyventų. Tai mūsų ateitis, kaip lietuvių diaspora, per 1 mln. gyventojų, už Lietuvos ribų sąveikaus su Lietuvos valstybe“, – aiškino D.Henke.

Ji sakė, kad dviguba pilietybe naudojasi apie 30 tūkst. gyventojų, išvykusių iki 1990-ųjų ir tai „skaldo Lietuvą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius