-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 26

Plungės valdžia 4,1 mln. eurų vertės konkurso kelio rekonstrukcijai taisykles rašė vienai įmonei

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), patikrinusi Plungės rajono savivaldybės administracijos vykdomą valstybinės reikšmės krašto kelio Plungė-Vėžaičiai ruožo rekonstravimo projekto parengimo ir darbų pirkimą, konstatuoja, kad pirkimo sąlygos riboja tiekėjų konkurenciją.
Viešųjų pirkimų tarnyba
Viešųjų pirkimų tarnyba / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kai praneša VPT, planuojama pirkimo, kuris numato kelią kelio rekonstrukciją, įrengiant žiedinę sankryžą, pėsčiųjų, dviračių takus ir jungiamuosius kelius, vertė 4 130 000 eurų (su PVM).

VPT perkančiąją organizaciją įpareigojo taisyti pirkimo dokumentus, kadangi dirbtinis konkurencijos ribojimas suponuoja Viešųjų pirkimų įstatyme numatytų lygiateisiškumo ir nediskriminavimo principų pažeidimą.

VPT nustatė, kad pirkimo sąlygose nurodyta, kad pirkimo objektas susideda iš 9 atskirų objektų ir darbai juose bus atliekami pagal gautą finansavimą. Tačiau Plungės savivaldybė pareikalavo, kad tiekėjai turėtų įvykdę vieną sutartį, kurios vertė ne mažesnė kaip 2 478 000 eurų (su PVM), tačiau neleido pateikti kelių sutarčių, kurių verčių suma atitiktų pirkimo sąlygose nustatytą vertę. VPT vertina, kad šis reikalavimas yra neproporcingas.

Perkančiajai organizacijai turi būti svarbus rezultatas – atlikti statybos darbai, o nurodyti reikalavimai yra pertekliniai.

Perkančioji organizacija taip pat pirkimo sąlygose nurodė itin specifinius ir konkrečius reikalavimus tiekėjo turimai technikai ir įrengimams: ekskavatoriaus kaušo, savivartės automašinos talpai, vibrovolo svoriui, frezos būgno pločiui.

Perkančiajai organizacijai turi būti svarbus rezultatas – atlikti statybos darbai, o nurodyti reikalavimai yra pertekliniai.

VPT kaip nepagrįsta vertina ir reikalavimą, kad projekto vadovas ir projekto vykdymo priežiūros vadovas būtų tas pats asmuo, turintis bent 36 mėnesių darbo patirtį abiejose srityse. Statybos įmonėse šias funkcijas gali atlikti skirtingi darbuotojai.

Atsižvelgiant į nustatytus Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimus, perkančioji organizacija įpareigota patikslinti pirkimo dokumentus. VPT vertino pirkimo procedūras iki vokų su tiekėjų pasiūlymais atplėšimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius