Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 02 14

Plungės visuomenės sveikatos biuro vadovei – nemalonumai dėl galimybių paso

Šiandien galimybių pasas kaip ir nebeaktualus, bet iki vasario 5-osios šis dokumentas tikrai turėjo nemenką svarbą ir galią. Neįgijusieji jo ne vienam mėnesiui buvo pamiršę apie viešojo maitinimo įstaigas, renginius, kai kuriuos prekybos centrus, parduotuves. Tiems, kas bandė be galimybių paso apsieiti, bet vis tiek norėdavo kažkur patekti, baigdavosi įvairiai: vieniems užtekdavo apsisukti ties durimis, o kiti ir baudžiamąją atsakomybę užsitraukdavo. O kuo mėginimas be galimybių paso užeiti į vieną viešojo maitinimo įstaigą baigsis Plungės visuomenės sveikatos biuro direktorei Daivai Zablockienei, dar nežinia.
Plungės visuomenės sveikatos biuro vadovė Daiva Zablockienė įsivėlė į nemalonumus
Plungės visuomenės sveikatos biuro vadovė Daiva Zablockienė įsivėlė į nemalonumus / Laikraščio „Plungė“ nuotr.

„Plungės“ laikraščio redakciją pasiekė informacija, kad sausio pabaigoje D.Zablockienė norėjo patekti į vieną iš mieste esančių viešojo maitinimo įstaigų. Jos, kaip ir visų kitų, buvo paprašyta parodyti galimybių pasą. Kadangi Visuomenės sveikatos biuro direktorė jo neturėjo (o gal buvo pasibaigęs galiojimas), vidun ji nebuvo įleista. Užuot apsisukusi ir išėjusi, D.Zablockienė įstaigos darbuotojui neva gana triukšmingai dar bandžiusi įrodyti, kad turi būti įleista, rodžiusi kitus dokumentus. Tačiau tai esą nepadėjo.

Ar taip ir buvo? Pati D.Zablockienė pateikė kiek švelnesnę įvykio versiją. Ji neneigė, kad norėjo apsilankyti kavinėje – esą buvo susitarusi su kažkuo susitikti. „Įėjusi parodžiau galimybių pasą, bet jį tikrinusi mergaitė pastebėjo, kad jo galiojimas pasibaigęs. Aš šito nežinojau, nebuvau pasižiūrėjusi, kad jau praėjo 210 dienų ir dokumentas nebegalioja. Retai kur einu, todėl ir neapsižiūrėjau. Šiaip aš esu dukart pasiskiepijusi, turėjau pažymas, kad esu atlikusi PGR ir antikūnų testus. Tikrai nekėliau jokio triukšmo, niekam nieko neįrodinėjau, tik palinkėjau gero darbo. Juk žinau, kad įstatymai yra įstatymai. Be to, sėdėti ten neplanavau – norėjau tik susitikti, papietauti, ir viskas“, – tikino Visuomenės sveikatos biuro direktorė.

Kiek girdėjome, visuomenei šioje situacijoje nuostabą kelia keletas dalykų. Visų pirma tai, kad biuro, kuriam patikėta rūpintis visų mūsų sveikata, kuris, ko gero, turėtų pasisakyti už vakcinaciją ir prieš „kovido“ plitimą, vadovė neturi galimybių paso ir savo asmeniniu pavyzdžiu nekviečia visuomenės kovoti su pandemija, bet… Čia iš dalies jos asmeninis reikalas. Antra, kad ji, lyg nežinotų, kad į tokias įstaigas galima patekti tik su galimybių pasu ir lyg jai bendra tvarka negaliotų, bandė remtis faktu, kad turi kitas pažymas.

Kadangi įstaigų vadovai yra pavaldūs merui, pakomentuoti šią situaciją paprašėme Plungės rajono savivaldybės mero Audriaus Klišonio. „Taip, gavau informacijos iš Savivaldybės administracijos direktoriaus Mindaugo Kauno, kad Visuomenės sveikatos biuro vadovė Daiva Zablockienė galimai pažeidė patekimo į kai kurias įstaigas tvarką, bandydama įeiti be galimybių paso. Paprašiau papildomos informacijos, ją gavau. Paskui dar kreipiausi, kad administracija paskirtų teisininką, kuris dalyvautų tiriant šį atvejį. Noriu, kad būtų sudaryta komisija, kad būtų surinkta kuo daugiau informacijos, pasikalbėta su žmonėmis. Kitą savaitę, tikiuosi, tai bus padaryta ir aš jau turėsiu neinterpretuotus faktus“, – sakė meras.

Pasidomėjus, ar su direktore šia tema jau kalbėta, A.Klišonis atsakė: „Taip, su ja bendravau. Panašus faktas, kaip supratau, buvo, bet, kaip minėjau, reikia išsamiau jį išnagrinėti. Daivos, kaip Visuomenės sveikatos biuro vadovės, darbu esu patenkintas. Įstaiga dirba sklandžiai, daug, net daugiau, nei turėtų. Biuras įsitraukęs ir į mobiliojo patikros punkto veiklą. Tačiau tokie dalykai, apie kuriuos dabar kalbame, pripažįstu, man skamba keistokai, stebina, jie nemalonūs ir „neskanūs“. Juolab kad turiu ir kitos informacijos – kad ir tarp Savivaldybės administracijos darbuotojų yra tokių, kurie pažeidinėja „kovido“ neplatinimo tvarką. Taigi atliksime vidinę patikrą, kuri ir leis įsitikinti, ar visa tai – pažeidimo faktai, ar tik gandai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius