Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti
2023 07 20

Po 4 šimtukus surinkę Klaipėdos abiturientai svajoja apie vieną profesiją

„Ne, tai nebuvo atsitiktinumas“, – pripažino net po kelis šimtukus brandos egzaminuose surinkę uostamiesčio abiturientai. Visus šimtukininkus ketvirtadienio popietę sveikino Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus, linkėjęs sugrįžti į gimtąjį miestą. Gabiausi abiturientai dažniausiai minėjo vieną specialybę.
Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus įsiamžino su keturis šimtukus surinkusiais abiturientais – Tautvydu Kukliu ir Agata Janušonyte.
Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus įsiamžino su keturis šimtukus surinkusiais abiturientais – Tautvydu Kukliu ir Agata Janušonyte. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Šiemet brandos egzaminus Klaipėdoje laikė 1860 abiturientų, iš jų 1246 – iš Klaipėdos miesto savivaldybei priklausančių 12-os gimnazijų. 91 abiturientas gavo bent vieną šimtuką.

2 abiturientai iš „Ąžuolyno“ bei Klaipėdos licėjaus gavo po 4 šimtukus.

Svajonė – nuo darželio

Keturis šimtukus pelniusi Klaipėdos licėjaus abiturientė Agata Janušonytė pasakojo, kad mokytis stengėsi nuo pat pirmos klasės.

„Visada labai stengiausi, iki pat dvyliktos klasės. Tai buvo didelis darbas“, – teigė po 100 balų gavusi iš matematikos, biologijos, anglų ir lietuvių kalbos bei literatūros egzaminų.

Visada puikiais rezultatais pasigirti galėjusi mergina pati tiek šimtukų nesitikėjo. Ypač po anglų ir lietuvių kalbos bei literatūros egzaminų. „Bet iš tiesų anglų kalbos egzaminas pagal taškų skaičių man buvo vienas geriausių egzaminų“, – pasakojo mergina.

Ji atskleidė ir savo svajonę – odontologijos studijos Vilniaus universitete. Mergina prisiminė neseniai radusi ir raštelį iš darželio laikų. Jau tada ji rašė svajojanti tapti medike.

Licėjuje ta svajonė tik stiprėjo, o vyresnėse klasėse jau buvo aišku, kad norėtų likti Vilniuje ir studijuoti odontologiją.

Viskas sekėsi, tik ne dailė

Apie odontologijos studijas rimtai svarsto ir „Ąžuolyno“ gimnazijos abiturientas Tautvydas Kuklys. Tiesa, jis jau žino, kad yra priimtas į universitetą Nyderlanduose, mokytis kompiuterinės inžinerijos.

Apsispręsti jis turi savaitę.

Tautvydo kraityje keturi šimtukai – iš biologijos, matematikos, informacinių technologijų ir fizikos. Vaikinas neslėpė, kad tikėjosi ir penktojo šimtuko iš anglų kalbos egzamino. Surinko 94 balus.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Pagerbti gabiausi Klaipėdos abiturentai
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Pagerbti gabiausi Klaipėdos abiturentai

Tautvydo mama Lina, Klaipėdos valstybinė kolegijos geodezijos lektorė, prisiminė, kad Tautvydas jau penkerių metų perskaitė knygą apie Harį Poterį. Mokykloje jam sekėsi beveik viskas. Daugiau sunkumų kėlė tik lietuvių kalba ir dailė.

„Šį vaiką tikrai buvo labai lengva auginti“, – juokėsi mama, auginanti dar du gabius vaikus. Prisiminusi egzaminų sesiją, L.Kuklienė dabar jau juokdamasi pasakoja, kad kaskart sūnus pasiskambindavo nepraėjus nė valandai nuo egzamino pradžios. Mama jo vis klausė, ar tikrai visas užduotis atliko.

„Šiaip egzaminai, nepasakyčiau, kad jie sunkūs, tai tas pats, ką klasėje veikėme. Reikia kartotis kursą, nėra neįmanoma pasiruošti gerai“, – pripažino T.Kuklys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius