Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 13

Po dešimtmečio pertraukos darbą atnaujino Lietuvos ir Lenkijos parlamentų asamblėja

Po dešimtmečio pertraukos darbą atnaujino Lietuvos ir Lenkijos parlamentų asamblėja. „Praktiškai po dešimtmečio pertraukos atnaujinome savo tarpparlamentinius santykius. Galime pasidžiaugti, kad dabar tarp parlamentų galima diskutuoti įvairiomis temomis, ko anksčiau pasigesdavome“, – BNS trečiadienį sakė Lietuvos Seimo delegacijos vadovas Arvydas Nekrošius.
Eisena nepriklausomybės atkūrimo dienai atminti
Darbą atnaujino Lietuvos ir Lenkijos parlamentų asamblėja / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot jo, parlamentarų susitikime Varšuvoje priimta deklaracija, pabrėžianti šio formato svarbą, būtinybę tęsti susitikimus ateityje.

„Galėtumėme kalbėtis apie bendradarbiavimą saugumo, gynybos srityje, energetinį saugumą, įvairius infrastruktūrinius projektus, neaplenkiant ir tautinių mažumų padėties klausimų“, – sakė A.Nekrošius.

Deklaracijoje pažymima, kad Lietuva ir Lenkija panašiai vertina iššūkius ir grėsmes dėl Rusijos „konfrontacinės politikos“ Vakarų šalių ir Rytų partnerystės valstybių, ypač Ukrainos ir Gruzijos, atžvilgiu, išreiškiamas solidarumas su Ukraina, Rusija raginama nedelsiant išlaisvinti Kerčės sąsiauryje pernai lapkričio pabaigoje sulaikytus Ukrainos jūrininkus.

Dokumente taip pat pabrėžiama „bendra politinė valia“ palaikyti draugiškus kaimyninius santykius, reiškiamas pasitenkinimas „konstruktyviu bendradarbiavimu gerinant lenkų mažumos Lietuvoje ir lietuvių mažumos Lenkijoje švietimo sąlygas“, akcentuojamas abiejų šalių siekis „gerbti tautinių mažumų teises, išsaugant jų kultūrą, švietimą ir kalbą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius