Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 16

Po incidento, kai vaiko teisių specialistė pulta su peiliu, Vilniaus rajonas apdraudė savo darbuotojus

Po incidento, kai vasario 7 dieną neblaivi moteris peiliu puolė Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotoją, nešančią paimtą jos kūdikį, Vilniaus rajono savivaldybė nusprendė su socialinės rizikos šeimomis dirbančius specialistus apdrausti nuo nelaimingų atsitikimų.
Kūdikis
Kūdikis / Vida Press nuotr.

Kaip skelbiama Vilniaus rajono savivaldybės pranešime, su socialinės rizikos šeimomis dirbantys specialistai ir Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai kasdien lankosi socialinės rizikos šeimose ir nuolat susiduria su tėvų (globėjų) agresija, pykčio protrūkiais.

Apdraus metams

„Deja, tačiau vasario mėn. įvykiai Vilniaus rajone, kuomet vykdydama pareigas vos nežuvo Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistė, yra šių darbuotojų kasdienybė. Darbuotojams, jau nekalbant apie kasdienius įžeidinėjimus, girtų šeimos narių keiksmažodžių lavinas, yra tekę patirti ir fizinių smūgių, sveikatos sužalojimų. Tenka lankytis namuose, kur asmenys serga užkrečiamomis ligomis. Tačiau daugelis šios srities darbuotojų drąsiai stoja ginti vaiko“, – teigiama pranešime.

Dėl šių priežasčių ir nuspręsta šiuos darbuotojus bent apdrausti. Iš Vilniaus rajono savivaldybės biudžeto lėšų 12-a mėnesių, visą parą, septynias dienas per savaitę bus apdrausti 23 rajono seniūnijų specialistai, dirbantys su socialinės rizikos šeimomis, ir dar 5 nauji, tas pačias pareigas greitu metu užimsiantys darbuotojai bei 9 savivaldybės administracijos Vaikų teisių apsaugos skyriaus darbuotojai. Sutartis su UAB „Lietuvos draudimas“ įsigaliojo nuo kovo 15 dienos.

Už Vilniaus rajone gyvenančių vaikų teisių apsaugą atsakingų specialistų teigimu, darbas su socialinės rizikos šeimomis nėra lengvas, o dažnai net ir pavojingas: „Mes dažnai dirbame išties pavojingomis sąlygomis, kuomet norėdami apsaugoti ir išgelbėti vaikus, atsidūrusius krizinėje situacijoje, patys rizikuojame savo gyvybėmis.“

Vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėjos Silvos Lukoševičienės manymu, tai graži savivaldybės iniciatyva, o atsitikus nelaimei draudimas užtikrins bei suteiks bent kažkokią kompensaciją nukentėjusiam specialistui“, – įsitikinusi vedėja.

Puolė peiliu

Primename, kad Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotoja vos nenukentėjo vasario 7 dieną, apie 15.31 val. Vilniaus rajono Lavoriškių seniūnijoje, Mostiškių kaime. Patruliuojantis policijos pareigūnų ekipažas gavo pranešimą, kad namuose, kur yra 8 mėnesių kūdikis, smurtaujama.

Socialinė darbuotoja ir seniūnas atvykusiems pareigūnams paaiškino, kad atvažiavo aplankyti socialinės rizikos šeimos, nes turėjo informacijos, kad kūdikio motina kartu su savo broliu girtuokliauja. Neapsikentę agresyviai nusiteikusių asmenų užgauliojimų, seniūnijos darbuotojai išsikvietė policiją ir Vilniaus rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus atstoves.

VIDEO: Policija paviešino įrašą, kaip moteris puola Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotoją

Namuose neblaivi (1,85 prom. alkoholio) moteris (gimusi 1987 m.), ant rankų laikydama kūdikį, plūdo Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotoją, šaukdama, kad nenori prarasti vaiko dėl savo brolio, kuris pasislėpęs tūno namo palėpėje. Kai Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojos nusprendė paimti kūdikį ir ėjo automobilio link, agresyvi 29 metų moteris, pastvėrusi peilį ir šaukdama, kad nužudys, puolė vieną jų – kėsinosi durti į kaklą savivaldybės darbuotojai, nešusiai jos sūnų.

Patruliai žaibiškai sureagavo – išmušė peilį iš rankų ir uždėjo antrankius. Neblaivūs sesuo ir brolis pristatyti į Vilniaus miesto antrąjį policijos komisariatą, o vėliau – blaivytis į nakvynės namus „Sala“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius