2019 06 01

Po miesto gatves vedžiojamas cirko dramblys žavi ne visus

Į Lietuvą atkeliavęs čekų cirkas „Francesko Jung“ atsivežė ir Indijos dramblį, kurį vedžioja po Tauragės miesto gatves, jo paglostyti žmonės ateina ir prie „Šaltinio“ progimnazijos stadiono.
Cirko plakatas Tauragėje
Cirko plakatas Tauragėje / „Facebook“/Romualdo Vaitkaus nuotr.

Tačiau džiugesį jaučia ne visi. Diskusijos verda dėl laukinių gyvūnų dresavimo pramogai, o Tauragės krašto muziejaus direktorius pastebėjo ir kitokių nesklandumų.

Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ direktorius Romualdas Vaitkus savo feisbuko profilyje piktinosi į miestą atvykusio cirko iškabintais plakatais. Pasigesta elementarios kultūros.

„Čekų cirkas tiesiog tyčiojasi! Pasiskambinau nurodytu numeriu. Sunkiai kalbanti lietuviškai moteris aiškino, kad ji nežinojusi, jog miesto šventė ir, kad mergaitės čekų klijavo ir ji čia niekuo dėta... Muziejaus reklama tiesiog išvis uždengta 100 %. Nuimti nesutiko. Pasiteisino, kad jie daugiau reklamos nebekabins. Beje, taip yra visuose miesto reklaminiuose stenduose!“ – rašė R.Vaitkus.

Paskambinus direktoriui, šis patikino, jog toks plakatų sukabinimas pastebėtas tik šiandien. Laimei, muziejaus renginys jau praėjo. Tik štai miesto šventė dar prieš akis.

– Apžiūrėjom ne vieną stendą, visur tas pats. Mūsų renginys vakar praėjo, tai daugiau nuotaikos nesigadinsiu. Bet miesto šventės plakatai su programa irgi uždengti cirko plakatais. Ta moteris iš cirko atsiprašė ir sakė, kad galim savo plakatus kabinti ant viršaus. Bet aš niekada taip nesielgiu, tai nekultūringa. Čia turbūt reiktų, kad Kultūros skyrius rimčiau su jais pakalbėtų, – svarstė R.Vaitkus.

Šis čekų cirkas Lietuvoje jau kuris laikas neranda ramybės. Atsivežamas Indijos dramblys dalį tautiečių žavi savo ramiais pasivaikščiojimais miesto gatvėmis. Kitus gi piktina, kad laukinis gyvūnas laikomas nelaisvėje, dresuojamas dėl žiūrovų pramogos.

VšĮ „Gyvūnų globa Tauragėje“ feisbuke paskelbė raginimą neiti į šio cirko pasirodymus ir tokiu būdu protestuoti prieš laukinių gyvūnų išnaudojimą. „Tauragės kurjerio“ feisbuko paskyroje tauragiškiai taip pat komentuoja neisiantys ir nevesiantys savo vaikų į pasirodymus. Tai esą gyvūnų kankinimas.

„Jau seniai nebeinam ir kitiems patariu nesižavėti gyvūnų kankinimu. Nesu aš jokia veganė ar žalioji, bet visokie cirkai su gyvūnais ne man“, – savo komentare rašo Rūta.

„Kažką kankinti, dėl kito pramogos, labai jau nehumaniška. Aš tikrai prieš tokį cirką“, – išdėstė Julija.

Yra ir prieštaraujančių tokiam požiūriui. Dalis žmonių, panašu, cirko pasirodymus tikrai stebės.

„Pasakykit, kur vaikams pamatyti gyvą dramblį? Važiuoti į zoologijos sodą? Vakar „Šaltinio“ stadione būrys žmonių stebėjo, kaip girdė dramblį ir jokių grandinių nematėme. Šunis irgi prie būdų grandinėmis riša, bet jų mylėtojai neverkia. Gal čia suveikė emocija, kad viskas blogai, kad net drambliai verkia“, – svarstė Vladislovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius