Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 07 /15:50

Po naktinio gaisro Vilniaus Žemynos progimnazijoje keli mokiniai sunegalavo, mokykla laikinai stabdo veiklą

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamentas rugsėjo 7 dieną sulaukė skambučio, kuriuo pranešta, kad Vilniuje Žemynos progimnazijoje besimokantis mokinys skundžiasi galvos skausmu, nes šią naktį degė mokykla.
Įvykio vietoje
Asociatyvinė nuotr. Ugniagesiai gelėtojai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Patikrinus informaciją Vilniaus apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, paaiškėjo, kad naktį iš rugsėjo 6 d. į rugsėjo 7 dieną buvo gautas pranešimas apie gaisrą Žemynos progimnazijoje: degė mokyklos rūsyje saugomos polistireno plokštės bei statybinės atliekos, gaisras užgesintas.

Vilniaus departamentas išvyko į Žemynos progimnaziją, kad įvertintų patalpų oro užterštumą ir pateiktų siūlymus progimnazijos vadovybei dėl tolesnio ugdymo proceso organizavimo.

Išsamesnė informacija bus paskelbta, kai tik bus gauti laboratorinių tyrimų rezultatai.

Papildyta 15.48 val. Ugdymo procesas bus atnaujintas tik įsitikinus, kad mokykloje saugu

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento (NVSC) specialistams nuvykus į Žemynos progimnaziją, kurios patalpose šiąnakt buvo kilęs gaisras, buvo jaučiamas degėsių ir kiti kvapai.

Atvykę NVSC atstovai nedelsdami rekomendavo ugdymo įstaigos vadovybei nutraukti ugdymo procesą, kol nebus išsiaiškinta, ar mokyklos aplinkoje vaikams yra saugu būti.

Primename, kad gaisras kilo rūsyje, kur buvo laikomos statybinės atliekos. Todėl yra rizika, kad mokyklos patalpų ore gali būti viršijama cheminių medžiagų koncentracija. Iki atvykstant NVSC specialistams, keletas progimnazijos mokinių kreipėsi į progimnazijos Sveikatos kabinetą dėl galvos svaigimo ar pykinimo.

Iš ugdymo įstaigos išvykus visiems mokiniams buvo imami oro mėginiai. Laboratorinių tyrimų rezultatai paaiškės rytoj ryte. Ugdymo įstaigos administracijai nurodyta iki to laiko organizuoti patalpų paviršių (grindų, baldų) valymą drėgnuoju būdu bei vėdinti klases ir koridorius sudarant skersvėjį. Rytoj bus pateiktos rekomendacijos dėl galimybių atnaujinti ugdymo procesą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius