Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2023 10 17 /10:20

Po naujų grasinimų Širvintų rajono mokyklose – nuotolinis ugdymas

Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė paskelbė, kad antradienį Širvintų rajono mokyklose, išskyrus vieną, įvestas nuotolinis ugdymas. Taip nuspręsta po naujų grasinimų susprogdinti ugdymo įstaigas.
Živilė Pinskuvienė
Živilė Pinskuvienė / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

„Šiandien Širvintų rajono mokyklose – nuotolinis ugdymas. Visose, išskyrus Musninkų Alfonso Petrulio gimnaziją. Tokį sprendimą operatyviai priėmėme su mokyklų vadovėmis, kadangi iš pat ryto vėl gautuose grasinimo pranešimuose nurodytas sprogimo laikas yra 1–2 pamokos.

Širvintų rajono mokykloms išsiųstas grasinantis laiškas
Širvintų rajono mokykloms išsiųstas grasinantis laiškas

Suprantama, kad ši kibernetinė ataka yra nukreipta prieš visos šalies mokyklas, tačiau turime užtikrinti mokinių, mokytojų ir darbuotojų saugumą, todėl šiandien kol priimsime sprendimus, kaip dirbti toliau, ugdymas vyks nuotoliniu būdu. Vaikai sugrįš iš mokyklų namo – į kaimiškas vietoves organizuojamas mokyklinis transportas“, – feisbuke rašė Širvintų rajono merė Ž.Pinskuvienė.

Ji taip pat rašė suprantanti, kad sudėtingiausia yra lopšelio darželio vaikučių tėvams, tačiau tikino, kad tie mažyliai, kurių tėvai negali pasiimti, bus išvesti iš darželio patalpų ir saugiai ugdomi kitur. Merė paskelbė nuotrauką su prierašu, kad savivaldybės administracijos darbuotojų mažyliai šią dieną ugdomi savivaldybės patalpose.

Antradienį iki 10 valandos Lietuvos policija iš įvairių įstaigų gavo per 1 tūkst. pranešimų apie grasinimus dėl sprogimų, tačiau šįkart ragina neskubėti evakuoti žmonių ir iš pradžių įvertinti situaciją.

Pirmadienį policija parengė naujas rekomendacijas ir išsiuntė jas į savivaldybes.

„Pagrindinė šių rekomendacijų mintis – neskubėti evakuoti žmonių ir nutraukti veiklą, o pirmiausiai paskambinti policijos duotu telefonu, ką toliau daryti. Jeigu nėra daugiau informacijos, nerasta daiktų po nakties, apžiūrėjus patalpas nieko įtartina nėra, tokiu atveju reikia tęsti veiklą ir nekreipti dėmesio į tokius pranešimus“, – BNS antradienio rytą sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius