Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 10

Po pertraukos – koronavirusas Kretingos rajone: susirgo jau šešiskart tirta senolė

Kretingos rajono ligoninėje užfiksuotas koronaviruso atvejis. Apie tai socialiniame tinkle pranešė meras Antanas Kalnius.
Kretingos ligoninė
Kretingos ligoninė / Kretingos savivaldybės nuotr.

„Po 3 savaičių pertraukos patvirtintas naujas koronaviruso atvejis Kretingos rajone. Vakar vakare koronavirusas nustatytas senyvo amžiaus Kretingos ligoninės pacientei.

Moteriai per pusantro mėnesio iš viso buvo atlikti 6 testai ir visi jie, išskyrus atliktą vakar, buvo neigiami“, – skelbia meras.

Kaip rašoma, anksčiau moteris buvo slaugoma Kartenos slaugos ligoninėje, balandį tapusioje koronaviruso židiniu. Tačiau tąkart moteris buvo viena iš 6 sveikų pacientų, kuriems tyrimai buvo neigiami bei jie buvo atskirti nuo kitų slaugytų ligonių. Gegužės pradžioje, pablogėjus sveikatos būklei, moteris buvo pervežta į Klaipėdos universitetinę ligoninę, o po savaitės – į Salantų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninę. Birželio 4 dieną moteris tyrimams buvo atvežta į Klaipėdos jūrininkų ligoninę, o po paros – pervežta į Kretingos ligoninę. Čia ji pirmiausiai buvo paguldyta į izoliacinę palatą, kur paimtas ir koronaviruso testas. Tąkart jis buvo neigiamas, tad pacientė perkelta į Vidaus ligų skyrių.

„Vakar jau atlikus dar vieną testą, vakare gautas patvirtinimas, kad moteriai nustatytas koronavirusas. Ji vakar vakare buvo išvežta į Klaipėdos universitetinę ligoninę“, – pranešė meras.

Jo žiniomis, nuo vakar vakaro Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai drauge su Kretingos ligoninės darbuotojais intensyviai dirba nustatinėdami visus pacientės turėtus kontaktus, spręsdami dėl jų izoliacijos, kitų ligonių perkėlimo į izoliacines patalpas bei kt.

Taip pat į Kretingos ligoninę vakar vakare jau atgabenti koronaviruso testų mėginėliai, skirti įstaigos darbuotojų ir pacientų patikrinimui. Profilaktiškai bus patikrinti ir Salantų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės darbuotojai bei pacientai. Beje, tiek Kretingos ligoninės, tiek Salantų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės medicinos personalas praėjusią savaitę buvo tikrinti profilaktiškai. Visų testų rezultatai tąkart buvo neigiami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius