Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 27

Po pranešimų apie turkų veto gynybos planams, G.Nausėda tiki, kad sprendimai bus priimti

Žiniasklaidai paviešinus, kad Turkija atsisako patvirtinti NATO gynybos planus Baltijos šalims ir Lenkijai, prezidentas Gitanas Nausėda sako tikįs, kad aljansas ras visas puses patenkinančius sprendimus
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šalies vadovas teigė, kad šiuo metu susilaikys nuo kategoriškų vertinimų.

„Tikiuosi, kad sąjungininkai NATO, organizacija kaip visuma, ieško sprendimų būdų, derasi ir suras tuos sprendimus, kurie patenkintų visas puses. Todėl susilaikysiu nuo kažkokių kategoriškų vertinimų“, – žurnalistams sakė G. Nausėda, paklaustas apie Turkijos atsisakymą pritarti gynybos planams.

„Suprantu, kad skirtingos NATO narės turi įvairų požiūrį į vienokias ar kitokias problemas. Tačiau tam NATO organizacija ir egzistuoja, kad visi rastumėme tą bendrą vardiklį arba bendrą sprendimą“, – pridūrė prezidentas.

Naujienų agentūra „Reuters“ antradienį pranešė, kad Turkija atsisako pritarti Baltijos šalių ir Lenkijos gynybos planams, jei negaus tvirtesnės aljanso paramos savo kovai prieš kurdų karinę grupuotę YPG šiaurės Sirijoje.

Gruodžio 3-4 dienomis Londone vyks NATO lyderių susitikimas. Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius BNS teigė turįs vilties, kad sprendimai bus priimti iki tol.

NATO pirmą kartą gynybos planus Baltijos šalims patvirtino 2010 metais, po Krymo aneksijos jie buvo atnaujinti, bet diskusijos dėl planų detalumo vyksta iki šiol.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius