TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 03

Po žiaurios avarijos sveikstanti Ugnė padėkojo ją išgelbėjusiam pareigūnui

Antradienį, Policijos dienos proga, alytiškė Ugnė padėkojo ją išgelbėjusiam policijos pareigūnui Erlandui Didžiuliui, kuris suskubo prie automobilio partrenktos mergaitės ir suteikė jai pirmąją pagalbą.
Ugnė padėkojo savo Angelui sargui Erlandui Didžiuliui
Ugnė padėkojo savo Angelui sargui Erlandui Didžiuliui / Alytaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato nuotr.

Nuostabi padėka

„Padėka Mano Angelui Sargui!

Šie nuostabūs žodžiai yra išgraviruoti atminimo lentelėje, kurią šiandien, minint Policijos dieną, maža mergaitė įteikė savo Angelui Sargui – Alytaus apskr. VPK pareigūnui Erlandui Didžiuliui.

Pirmasis judviejų susitikimas įvyko birželio 22 d., kai važiavęs vykdyti tarnybinių pareigų Erlandas pastebėjo žmonių sambūrį, o jo centre automobilio partrenktą mažametę Ugnę.

Situacija buvo įtempta, kelianti itin daug nežinios dėl mergaitės sveikatos. Palaikoma artimųjų ir daugybės geranoriškų žmonių, Ugnė įveikė sudėtingą gijimo procesą gydymo įstaigoje.

Šiandien su nuostabia šypsena veide Ugnė, lydima mamos ir brolio atėjo asmeniškai padėkoti ir pasveikinti su profesine švente savo Angelą Sargą Erlandą. Šis susitikimas, mergaitės šypsena – geriausia dovana, o policijos šūkis GINTI. SAUGOTI. PADĖTI. nėra vien žodžiai, tai pašaukimas ir pareiga visuomenei“, – rašoma Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato paskyroje „Facebook“.

Mergaitę gaivino policininkas

Birželio 22 d. Alytuje pėsčiųjų perėjoje partrenkta devynmetė Ugnė patyrė sunkių sužalojimų, ji buvo panirusi į komą ir buvo ilgai gydoma Kauno klinikose. Žmonės jos gydymui ir reabilitacijai suaukojo įspūdingą sumą.

VIDEO: Eismo įvykis Alytuje

Skaudi nelaimė Alytuje nutiko vidury dienos. Per pėsčiųjų perėją ėjusią ir automobilio partrenktą mažametę pirmasis puolė gelbėti ir pagalbą suteikė pro šalį važiavęs Alytaus policijos pareigūnas.

Birželio 22 d. apie 13 val. Alytuje, Statybininkų g., automobilis „VW Golf“, vairuojamas vyro (gim. 1958 m.), važiuodamas Statybininkų g. nuo Punsko g. pusės, antra juosta, partrenkė pėsčiųjų perėja ėjusią mergaitę (g. 2014 m.). Mergaitė, pasak liudininkų, po smūgio buvo nublokšta apie dešimt metrų.

VIDEO: Skaudžios avarijos Alytuje aplinkybių fiksavimas

Įvykio vietoje pirmasis atvyko Kelių policijos skyriaus specialistas E.Didžiulis, kuris ėmėsi skubių pirmosios pagalbos veiksmų, siekdamas išgelbėti mergaitės gyvybę. Pareigūnas vyko vykdyti jam pavestą tarnybinę užduotį ir pastebėjęs nelaimę ėmėsi veiksmų, kol atvyko GMP medikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius