-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 25

Po žmonos skiepijimo istorijos Vytautas Kasiulevičius paskelbė, kad išeina iš darbo

Po negražios istorijos, kai Santaros klinikose pirmosiomis vakcinacijos dienomis buvo paskiepyta šios gydymo įstaigos šeimos gydytojo Vytauto Kasiulevičiaus žmona, jis pranešė išeinantis iš darbo. Tai jis padarė klinikoms paskelbus, kad jo žmona buvo paskiepyta paties mediko prašymu.
Vytautas Kasiulevičius
Vytautas Kasiulevičius / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Aš pripažįstu savo kaltę ir prisiimu visą atsakomybę už tą skiepų istoriją.

O kad Santaros klinikų administracijai daugiau niekada nebereikėtų painiotis informacijoje apie mane ar mano šeimos narius, paprašiau generalinio direktoriaus nuo rytojaus mane atleisti iš darbo. Tikiuosi, mano prašymas nebus vilkinimas“, – feisbuke paskelbė V.Kasiulevičius.

Apie tai, kad tarp pirmųjų paskiepytų nuo koronaviruso atsidūrė vakcinos sulaukti dar neturėjusi V.Kasiulevičiaus žmona, pirmasis praėjusį penktadienį pranešė portalas 15min.

Santaros klinikos ketvirtadienį paskelbė, kad ištyrus įstaigoje dirbančio šeimos gydytojo V.Kasiulevičiaus sutuoktinės Raimondos skiepijimo aplinkybes, nustatyta, jog pačioje vakcinacijos nuo COVID-19 pradžioje, gruodžio 28-ąją, ji talkino skiepijimo komandai ir prašant profesoriui buvo paskiepyta tos dienos darbo pabaigoje kartu su kitais 57 darbuotojais, iš anksto neįtrauktais į tos dienos skiepijamųjų sąrašus. Atitinkamiems darbuotojams skirti įspėjimai.

Aiškindami V.Kasiulevičiaus sutuoktinės ankstyvo skiepijimo aplinkybes, Santaros klinikų atstovai sako, kad „tenka apgailestauti ir pripažinti, kad vis dėlto esant tokioms įtemptoms darbo sąlygoms buvo padaryta klaida. Žiniasklaidoje minimas ankstyvas profesoriaus Vytauto Kasiulevičiaus žmonos paskiepijimas buvo tas žmogiškasis veiksnys, kai garsus Lietuvoje žmogus, mūsų klinikų darbuotojas, atsidūrė ties pasirinkimo riba“.

Anot Santaros klinikų pranešimo, tą dieną, gruodžio 28-ąją, gydymo įstaigoje buvo numatyta skiepyti 540 didelės ir vidutinės rizikos grupei priklausančių darbuotojų. Esą neatvykus skiepytis 58 darbuotojams, buvo primygtinai siekiama panaudoti visas skiepijimui paruoštas ir atskiestas vakcinų dozes.

Todėl buvo kviečiami per trumpiausią laiką galintys atvykti į skiepijimo kabinetą asmenys.

„Profesoriaus žmona, Santaros klinikose talkinusi skiepijimo komandai, tuo metu buvo įstaigos patalpose ir prašant profesoriui buvo paskiepyta darbo pabaigoje kartu su kitais 57 darbuotojais, iš anksto neįtrauktais į tos dienos skiepijamųjų sąrašus. Skiepijimo komandos nariams teko paskambinti daugiau nei 80 asmenų, kol buvo surinktas trūkstamas skubiai galinčių vakcinuotis darbuotojų skaičius“, – sakoma Santaros klinikų pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius