Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 27

Poilsiautojus prie Babėnų karjero glumina drąsuolė lapė

Karštomis vasaros dienomis daugybė kėdainiečių skuba atsivėsinti prie vandens telkinių. Viena iš populiariausių poilsiaviečių – miesto pakraštyje esantis Babėnų karjeras. Tačiau čia poilsiautojų ramybę neretai sutrikdo laukinis gyvūnas – lapė, kuri vaikštinėja aplink įsikūrusius saulės bei vandens mėgėjus ir ieško maisto. Drąsuolė neatrodo serganti, jos kailis dailus, uodega pūsta.
Lapė
Lapė / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kėdainiai Lapė

Kėdainietė Daina lapę pamatė visai atsitiktinai vieną pavakarę, apie 17 valandą. Moteris lapę nufotografavo mobiliuoju telefonu.

„Baisu nebuvo, bet labai keista. Juk tai laukinis gyvūnas, o priėjo jis prie pat mūsų. Vaikščiojo sau ramiai, šniukštinėjo, ieškojo maisto.

Po kurio laiko nieko neradusi nubėgo į nendrynus, vaikštinėjo ten. Manau, kad dairėsi paukščių lizdelių. Toliau tęsė maisto paieškas“, – paaiškino Daina.

Atrodė sveika

Drąsuolę lapę matė ir daugiau poilsiautojų. Pasak žmonių, lapė čia užsuka gana dažnai.

„Ji ieško žmonių palikto maisto. Juk daug kas poilsiauja, kepasi dešreles ar valgo kažką prie vandens. Matyt, kad ir lapei kvepia. Nori ji lengvesnio kąsnelio“, – svarstė poilsiautojai ir pridūrė, kad lapė yra visiškai sveika, daili, jos kailis blizga.

Apsigyveno mieste

Tai jau ne pirmas atvejis, kuomet Kėdainių mieste užfiksuojamos drąsuolės lapės.

Praėjusią žiemą dar vieną lapę buvo pastebėję Kėdainių miesto J.Biliūno, Žemaitės, J.Basanavičiaus, Šėtos gatvių gyventojai.

Tąkart drąsuolę pavyko nufotografuoti Smilgos gatvėje gyvenančiam Kėdainių miesto seniūnui Algirdui Krivičiui. Beje, tuomet lapė buvo įtariama ne tik drąsa, bet ir juodais darbeliais – manyta, kad būtent ji užpuolė ir sudraskė miesto prieplaukoje žiemojusias tris gulbes.

„Mieste lapės jaučiasi labai drąsios, nes jų čia niekas nemedžioja. Medžiotojai lapes įprastai medžioja medžioklės plotuose, o gyvenvietėse, tuo labiau miestuose, jokia medžioklė tikrai negalima“, – paaiškino medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas Lionius Stanevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius