Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 28 /12:45

Policija stiprina budėjimą viešosiose erdvėse, talkins šaulių pajėgos

Policija, pasieniečiai ir kitos tarnybos savaitgalį stiprina budėjimą viešosiose erdvėse, didžiausią dėmesį žadama skirti kontrolei, kaip gyventojai laikosi dėl koronaviruso įvesto karantino taisyklių. Drauge su viešosios tvarkos ir policijos pareigūnais daugelyje Lietuvos miestų kartu patruliuos ir sustiprintos Lietuvos šaulių pajėgos.
Automobiliai prie policijos komisariato
Policija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Policijos pareigūnai stiprina budėjimą parkuose, skveruose, paplūdimiuose ir visose kitose vietose, kur įprastai renkasi daugiau žmonių, jie bus įspėjami nesibūriuoti.

„Pasitelksime policijos rėmėjus, kviečiame jungtis šaulius. Yra parengti įspėjimai, leidžiami per garsiakalbius, tikimės, kad pakaks su žmonėmis pasikalbėti“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Ypatingą dėmesį savaitgalį pareigūnai skirs ir pajūriui. Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovo spaudai Giedrio Mišučio, ar laikomasi karantino, saviizoliacijos taisyklių pareigūnai stebės Neringoje, Palangoje, Klaipėdoje.

„Bus pasitelkiami papildomi pasieniečių ekipažai. Planuojami veiksmai savaitgaliui, jei bus poreikis – būsime ir darbo dienomis“, – sakė G.Mišutis.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad į pagalbą pareigūnams Klaipėdoje žada atvykti ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Šalyje karantinas įvestas kovo 16-ąją ir truks mažiausiai iki balandžio 13-osios. Jo metu uždarytos švietimo, ugdymo, kultūros, sporto, laisvalaikio įstaigos, barai ir kavinės, išskyrus maisto išsinešimui paslaugą, draudžiami renginiai, neteikiamos nebūtinos paslaugos, neveikia parduotuvės, išskyrus maisto prekių, vaistines, degalines.

Gyventojai įpareigoti parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose lankytis ir būti ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis, išskyrus vienos šeimos narius, laikytis saugaus kontakto, vengti fizinio kontakto, laikytis higienos, taip pat prekybos ir paslaugų vietose, lankytis po vieną šeimos narį.

Šauliai talkins policijai

Šauliai pranešė, kad sustiprintomis pajėgomis padės užtikrinti viešąją tvarką ir prižiūrėti, kaip laikomasi šalyje paskelbtų rekomendacijų karantino metu.

„Lietuvos šaulių sąjunga nuo pirmųjų paskelbto karantino dienų bendradarbiauja su valstybės ir savivaldos institucijomis bei aktyviai prisideda prie Lietuvos visuomenės saugumo užtikrinimo. Šis paskutinis kovo savaitgalis – ne išimtis“, – sako Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Gintaras Koryzna.

Šaulių pagrindinė užduotis – nebausti, o priminti žmonėms, kokiomis sąlygomis šiandien visi gyvename, priminti apie Vyriausybės priimtus sprendimus ir rekomendacijas gyventojams viešose vietose būti su apsauginėmis veido kaukėmis, respiratoriais, arba kitomis nosį ir burną dengiančiomis apsaugos priemonėmis, parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose lankytis ir būti ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis (išskyrus tos pačios šeimos narius).

V. Kilpio nuotr./Instruktažas šauliams prieš budėjimą
V. Kilpio nuotr./Instruktažas šauliams prieš budėjimą

Siekiama atkreipti žmonių dėmesį, kad būtina laikytis saugaus kontakto – bendraujant tarpusavyje – didesnio nei 2 metrų atstumo. Taip pat prevenciškai įspėti, kad už karantino reikalavimų nesilaikymą yra numatytos atsakomybės ir taip mažinti žmonių susibūrimų skaičių viešose vietose.

Iš viso šį savaitgalį miestų gatvėmis, parkuose ir poilsio zonose patruliuos virš 200 šaulių visoje Lietuvoje. Vilniaus šaulius miesto savivaldybės administracija aprūpino radijo ryšio priemonėmis ir transportu. Visuomenė gali lengvai atpažinti šaulius – jie tradiciškai dėvi šaulio uniformą su skiriamaisiais ženklais, taip pat geltonas liemenes su užrašu „Lietuvos šaulių sąjunga“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius