Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 10 29

Policija žada daugiau pajėgų per Vėlines, bet ir įspėja rūpintis patiems – užrakinkite duris

Artėjantis ilgasis keturių dienų savaitgalis, kai visa Lietuva judės į kapines, kelia iššūkių ir policijos pareigūnams. Kaip sako Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis, pagrindinės policijos darbo kryptis bus trys – prie kapinių, dėl izoliacijos ir tikrinant galimybių pasų naudojimą, kur jų reikia.
Karveliškių kapinių prieigos
Karveliškių kapinių prieigos / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Sustiprintos policijos pajėgos dirbs jau nuo penktadienio popietės.

„Pagrindinės yra trys kryptys. Didelis darbas yra prie kapinių, pareigūnai dirbs ir padės vairuotojams pasistatyti automobilius, prisiparkuoti, reguliuos eismą, taip pat patruliuos kapinių prieigose, kad nebūtų apvogti atvykusiųjų automobiliai. Taip pat nepamirš keliuose vykstančių reidu – neblaivūs asmenys, greičio kontrolė, šviesą atspindintys elementai.

Antra kryptis – izoliacijoje esančių asmenų kontrolė. Jeigu įprastai mes juos tikriname nuotoliniu būdu, tai šiomis dienomis pareigūnai gali atvykti fiziškai į tas vietas, kur tie asmenys turi būti.

Ir trečioji kryptis – pramogų ir laisvalaikio bei prekybos tinklai, kur pareigūnai tikrins, ar ateinantys žmonės rodo sau priklausantį galimybių pasą“, – apie būsimo savaitgalio pagrindinius darbus kalbėjo R.Matonis.

Jis teigė, kad pareigūnų visur bus daugiau – ir miestuose, ir kaimiškose vietovėse.

Izoliacijos nesilaikantiems žmonėms R.Matonis priminė, kad baudos siekia nuo 500 iki 1500 eurų: „Jeigu asmuo yra baudžiamas pirmą kartą, jis baudžiamas puse minimalios baudos – 250 eurų.“

Vėlinių savaitgalis šiemet labiau primena ne pernykštį, o ankstesnių metų, kadangi pernai buvo įvesti judėjimo ribojimai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Matonis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Matonis

Prie kapinių judėjimas didesnis jau visą šią savaitę, sakė policijos atstovas. Pareigūnai jau sulaukia ir daugiau pranešimu apie eismo įvykius tose vietose.

„Tikrai matome Vėlinių savaitgaliais padidėjimą vagysčių tiek kapinių prieigose, dėl to ir prašome žmonių į tai atkreipti dėmesį, patiems pasisaugoti. Jeigu išvykstama iš namų – uždaryti langus, užrakinti duris, įjungti signalizaciją ar bent paprašyti kaimynų, kurie lieka, kad tą būstą šiek tiek pažiūrėtų“, – sakė R.Matonis.

Šiemet savaitgalis ilgesnis dėl to, kad laisvos bus tiek lapkričio 1-oji, tiek 2-oji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kapinės Vėlinių išvakarėse
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kapinės Vėlinių išvakarėse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius