Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 27

Policijos reforma pasiekė ir Vilnių: visi komisariatai nuo šiol dirbs pagal naująjį modelį

Ketvirtadienį Vilniaus apskrities policija pranešė apie pokyčius – nuo šios dienos visi komisariatai dirbs pagal naująjį policijos veiklos modelį, kuriuo siekiama efektyvesnio policijos darbo.
Kauno policijai perduoti nauji automobiliai
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip 15min informuoja Vilniaus apskrities policija, nuo ketvirtadienio, balandžio 27-osios, pagal naują veiklos organizavimo modelį dirba visi Vilniaus apskrities policijos įstaigos struktūriniai policijos komisariatai – prie pokyčius jau įgyvendinusių padalinių prisijungė Vilniaus miesto antrasis, penktasis ir šeštasis policijos komisariatai.

Lietuvos policijoje vykdoma pertvarka skirta priartinti policiją prie jos paslaugų laukiančių žmonių, greičiau reaguoti į gautus pranešimus, išlyginti pareigūnų darbo krūvius, pašalinti funkcijų sudvejinimą, biurokratinius trikdžius.

Anot policijos atstovų, siekiama operatyvesnio reagavimo į įvykius, didesnio efektyvumo ir racionalumo: numatoma, kad į iškvietimus reaguos arčiausiai pagalbos prašančio asmens esantis policijos ekipažas, kurio pareigūnai turi visas reikalingas priemones bei įrangą, yra tinkamai parengti ir dažniausiai galintys išsyk ir iki galo išspręsti kilusią problemą ar incidentą, atsisakant anksčiau taikytų lėtų ir nereikalingai formalizuotų procedūrų.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Saulius Gagas, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Saulius Gagas, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariatas teigia, jog tokiu būdu jų ir apskričių teritorinių policijos komisariatų, valdymo struktūra tampa paprastesnė, pašalinamos perteklinės valdymo grandys, racionaliau panaudojami žmogiškieji ir finansiniai ištekliai.

„Policijai yra žinomi visuomenės poreikis matyti kuo daugiau gatvėse patruliuojančių pareigūnų, jų kuo efektyvesnio ir greitesnio reagavimo noras. Siekiama, kad gatvėse patruliuojančių ir į iškvietimus vykstančių pareigūnų skaičius padvigubėtų“, - pranešime spaudai cituojamas Vilniaus apskrities policijos vadovas S. Gagas.

„Didesnio pareigūnų universalumo siekis nereiškia kriminalinės policijos sunykimo. Atvirkščiai, ji stiprinama centralizuojant specializuotuose padaliniuose, tirsiančiuose sudėtingus, ypatingai grėsmingus nusikaltimus. Įgyvendinamos reformos sujungiant kriminalinę ir viešąją policijos rūšis padės veiksmingiau reaguoti ir į „kasdieniškus“ nedidelius teisės pažeidimus, ir į sunkius nusikaltimus", - cituojamas S.Gagas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius