-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 12

Politinė audra Kretingoje: meras prašo atleisti administracijos vadovą

Kretingoje ir toliau siautėja politiniai neramumai. Rajoną valdantis meras Antanas Kalnius tarybai teikia prašymą atleisti administracijos vadovą Egidijų Viskontą. Šis teigia, kad meras tiesiog bando susidoroti ir tai daro nuo pat pirmųjų darbo dienų.
Kretingos rajono savivaldybė
Kretingos rajono savivaldybė / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Tokį savo siūlymą meras grindžia keliais aspektais. Pagrindinė priežastis – prastas savivaldybės darbo organizavimas, dėl ko stringa įvairių projektų įgyvendinimas.

A.Kalnius primena Kretingos sporto ir sveikatingumo centrą, kur praėjusiais metais statybos darbai beveik nevyko. Šiam objektui buvo skirta 1,5 mln. eurų, panaudota tik 206 tūkst. eurų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Antanas Kalnius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Antanas Kalnius

Priminti ir kiti objektai – sporto aikštynai, darželiai. Mero skaičiavimu, „iškalbingi ir Savivaldybės strateginio veiklos plano įgyvendinimo 2021-aisiais ataskaitos rodikliai. Strateginio planavimo ir investicijų programa, apimanti vienus iš svarbiausių Savivaldybės administracijos įgyvendinamų infrastruktūros projektų, pernai įgyvendinta tik 64,4 proc. Lyginant su metų pradžioje patvirtintu planu, šis rodiklis nesiekia net 50 proc.“.

Kretingos meras teigė suabejojęs ir E.Viskonto gebėjimu eiti šias pareigas. Esą jis neturėjo 4 metų vadovo darbo stažo. Nepaisant šios aplinkybės buvo paskirtas vadovauti savivaldybės administracijai. A.Kalnius teigia kelis kartus prašęs direktoriaus patvirtinti savo darbinę patirtį, tačiau atsakymo negavęs.

„Galbūt kažkas sakys, kad klausimas dėl vadovaujamo darbo stažo yra smulkmena. Tačiau teisėje galioja aiškus principas – iš neteisės negali kilti teisė. Taip pat gyvename teisinėje valstybėje bei įstatymų turime laikytis visi. O ypač politikai ir vadovaujamas pareigas užimantys valstybės tarnautojai“, – teigė Kretingos meras.

Mero siūlymas atleisti E.Viskontą bus svarstomas tarybos posėdyje gegužės 26-ąją.

E.Viskontas savivaldybės vadovu tapo įgijęs darbinės patirties Seime, kur dirbo parlamentaro patarėju, nuo 2020-ųjų žemės ūkio viceministru.

Jo kandidatūrą merui teikė valdančioji dauguma. A.Kalnius kurį laiką dirba Kretingoje be valdančiųjų daugumos palaikymo.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Egidijus Viskontas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Egidijus Viskontas

E.Viskontas prisiminė, kad jau pirmąją darbo dieną išgirdęs mero komentarą: „Su tavimi aš nedirbsiu“. Esą visą tą laiką, kol eina svarbias pareigas rajone, jam vis trukdoma. „Vis kišami pagaliai į ratus. Bet aš politikoje jau beveik 12 metų, pripratęs“, – aiškino jis.

E.Viskontas, paklaustas, ar ketina dalyvauti mero rinkimuose, išsisuko nuo tiesaus atsakymo. „Žmonės Kretingoje kalba, išgirstu raginimų“, – lakoniškai atsakė.

A.Kalnius mero rinkimus laimėjo su visuomeniniu komitetu „Kretingos kraštas“. E.Viskontą į administracijos vadovus siūlė valdančioji Kretingos rajono dauguma – konservatoriai, socialdemokratai ir liberalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius