Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 12 /12:28

Politinė taryba sutarė į Viktoro Uspaskicho įžeidinėjimus nekreipti dėmesio

Pirmadienį valdančiųjų politinė taryba susirinko aiškintis nesutarimų tarp „darbiečių“ ir socialdemokratų, kai premjeras Algirdas Butkevičius apkaltino „darbiečius“ šantažavus koaliciją dėl biudžeto, o „darbietis“ Viktoras Uspaskichas savo ruožtu premjerą apšaukė melagiu.
Valdančiųjų politinės tarybos posėdis
Valdančiųjų politinės tarybos posėdis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ne vienas politikas tvirtino, kad nesutarimus išspręsti bus lengva. Net Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė konfliktą pavadino tik nereikšmingu dviejų vyrų apsižodžiavimu, kuris įtakos koalicijos darbui neturės.

Tačiau V.Uspaskichas, panašu, taikytis nenori. Jis ne tik nepasirodė pirmadienio koalicijos susitikime, bet ir parašė dar vieną komentarą, kuriame vėl A.Butkevičių išvadino melagiu.

„Galėčiau pasakyti: ministro pirmininko paskleista informacija neatitinka tikrovės. Matot, kiek daug užima vietos, tad geriau vienu žodžiu — melagis! Tik šį kartą remsiuosi ne savo išvadomis, o Amerikos specialistais, psichologais“, – rašo V.Uspaskichas.

Nustatė A.Butkevičiui diagnozę

Jis dėsto, kad šiuo metu yra psichologijos studentas, todėl nutarė paanalizuoti A.Butkevičiaus elgesį pagal tai, ką išmoko.

V.Uspaskichas tvirtina, kad A.Butkevičius neturi jokių lyderio savybių ir lygina jį su konservatoriumi Andriumi Kubiliumi, kurisa, anot jo, turėjo labai aiškų norą — šalies energetinę nepriklausomybę ir dėl jos stengėsi.

„Tačiau kalbant apie dabartinį premjerą, visos jo, kaip lyderio, savybės, yra neigiamos: 1. Jokio tikslo — kalbu apie valstybę, o ne apie asmeninius premjero norus. 2. Viena — kalba, kita — daro. 3. Čempionas pagal nuomonių kaitaliojimą. 4. Jokių veiksmų. O apie informaciją, neatitinkančią tikrovės, išvis neverta kalbėti — melas ant kiekvieno kampo. Nepykite premjere, tačiau diagnozė tokia, kokia yra“, – rašo V.Uspaskichas.

Premjeras: „Iki tokio lygio nenusileisiu

Išgirdęs apie naują V.Uspaskicho laišką, A.Butkevičius neslėpė pasišlykštėjimo.

„Aš iki tokio žemo emocinio intelekto lygio tikrai nenusileisiu. Aš neturėjau su juo jokio kontakto, jokio ryšio ir jokio pokalbio. Tai yra jo asmeninis kultūrinis požiūris parodytas į kolegas, o, kodėl tokios emocijos iš jo liejasi, tik jis pats gali atsakyti“, – po politinės tarybos posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Aš iki tokio žemo emocinio intelekto lygio tikrai nenusileisiu, – pažadėjo A.Butkevičius.

Premjeras pabrėžė, kad V.Uspaskicho pasidrabstymai epitetais neturės jokio poveikio koalicijos darbui, nes Darbo partijos garbės pirmininko nuomonė valdantiesiems neberūpi.

„Jis koalicijoje nedalyvauja. Tai čia yra jo asmeninis reikalas ir tikslas, o kokios priežastys yra jums, man atrodo, yra žinoma. Jis ne tą asmenį pasirinko, kurį turėtų kritikuoti“, – pareiškė A.Butkevičius.

L.Graužinienė nieko nežinojo

Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė dievagojosi, kad apie V.Uspaskicho naują komentarą su įžeidimais A.Butkevičiui apskritai nieko nežino.

„Tikrai nežinau net apie ką kalbate. Pirma dienos pusė buvo labai intensyvi darbe, todėl negaliu atsakyti net apie ką tas laiškas. Aš ne viską spėju iš ryto perskaityti, nes yra darbų ir Seime. Juo labiau šiandien sulaukiu dar ir sveikinimų gimtadienio proga (L.Graužinienei šeštadienį sukako 52-ji, – red.past.), tai nespėjau perskaityti“, – gynėsi ji.

L.Graužinienė pažymėjo, kad Darbo partijos tinklalapis yra atviras visų partijos narių nuomonėms, todėl ten, be partijos pirmininkės žinios, gali savo mintis skelbti ir V.Uspaskichas. 

Noriu atsakingai pasakyti, kad Darbo partijos suvažiavime Darbo partijos pirmininke yra išrinkta Loreta Graužinienė ir ji iki kito suvažiavimo neša atsakomybę už Darbo partiją. Taigi koalicija dirba, – griežtai tarė LGraužinienė.

„Tai nereiškia, kad visi partiečiai sutinka su ta nuomone, vyksta diskusijos ir tai yra natūralu. Daugiau šiuo klausimu aš jokių komentarų nenoriu turėti. Tai garbės pirmininko išsakyta nuomonė.

Noriu atsakingai pasakyti, kad Darbo partijos suvažiavime Darbo partijos pirmininke yra išrinkta Loreta Graužinienė ir ji iki kito suvažiavimo neša atsakomybę už Darbo partiją. Taigi koalicija dirba“, – griežtai tarė LGraužinienė.

Imsis reformų

Premjeras tvirtino, kad pirmadienį valdantieji susitikime daugiausia dėmesio skyrė kalboms apie pernai nuveiktus darbus ir būsimų metų biudžeto surinkimą. Pasak jo, pastebima, kad geopolitinė situacija smarkiai pablogino žemės ūkio įmonių padėtį.

Be to, premjeras pažymėjo, kad šiemet koalicija yra užsibrėžusi imtis reformų sveikatos ir švietimo srityse.

Tuo tarpu prezidentė Dalia Grybauskaitė praėjusią savaitę surengtoje spaudos konferencijoje teigė, kad šiai valdančiajai daugumai reformų geriau nė nepradėti, nes nieko gera iš jų neišeina. 

„Reformų nesitikiu ir nelinkiu, todėl, kad, deja, visi pasiūlymai, kuriuos dabar girdžiu, vargu ar gali būti vadinami reformų pasiūlymais. Norėčiau palinkėti šiai daugumai ir Vyriausybei stabiliai dirbti likusius dvejus metus, tęsti pradėtus energetinio saugumo projektus ir skaidriai mėginti panaudoti ES lėšas“, – sakė valstybės vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius