Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 07

Politologas įvardijo, kodėl naują aplinkos ministrą rasti gali būti nelengva

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį teigė nedavusi pažado premjerui Sauliui Skverneliui, kad jo teikta kandidatė į aplinkos ministres Irma Gudžiūnaitė yra tinkama eiti šias pareigas.
Lietuvos aplinkos ministerija
Lietuvos aplinkos ministerija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tačiau šalies vadovė plačiau nekomentavo premjero teiginių, kad prezidentė buvo tiesiogiai žadėjusi I.Gudžiūnaitei skirti ją ministre.

Ar Aplinkos ministerija tapo politinių ambicijų įkaite?

LRT TELEVIZIJOS laidos „Laba diena, Lietuva“ žurnalistai pasidomėjo, ar nežinomybė dėl Aplinkos ministerijos vadovo paskyrimo nevirs chaosu šios įstaigos koridoriuose?

Vilniaus universiteto Tarptautinio santykių ir politikos mokslo instituto (TSPMI) politologo Vitalio Nakrošio teigimu, santykinai ministro nepaskyrimas ilgą laiką iš tiesų gali turėti tam tikros neigiamos įtakos tiek tos ministerijos, tiek visos vyriausybės darbui.

„Laikinasis vadovas neturi svaraus mandato priimti ryžtingų sprendimų, o taip pat tuo laikotarpiu gali atsirasti neskaidrių sprendimų priėmimo galimybė“, – LRT TELEVIZIJAI sakė politologas, pabrėždamas, kad įstatymiškai nėra numatytas laiko tarpas, iki kada premjeras turi teikti kandidatūrą, o premjeras turėtų teikti prezidentūrai kandidatūras tol, kol jos bus suderintos, o ministras patvirtintas.

Anot V.Nakrošio, dirbti be vienos iš ministerijos „galvų“ dirbti įmanoma, tačiau atsiranda tam tikrų keblumų. kuomet pasikeitė vyriausybės sudėtis, buvo siekiama pertvarkyti reformas, teikti naują impulsą, o aktyvus darbas nėra tas dalykas, kurį gali dirbti laikinasis ministras.

Politologo teigimu, yra tikimybė, jog gali sustoti ankstesnių sprendimų įgyvendinimas, taip pat gali sulėtėti naujų spendimų priėmimas.

V.Nakrošis taip pat įvardijo, kad šiuo metu svarbu susitarti aukščiausiems šalies vadovams, be to, vienas iš paieškos kriterijų – „socdarbiečių“ rankose, kuriems yra paskirta šios ministerijos koordinacija, todėl pastariesiems šiuo metu aktyviai reikėtų ieškoti kandidatų, kurie atitiktų reikalingus kriterijus.

„Dėl tam tikrų aplinkybių nėra lengva rasti ministro kandidatūros. Tai turėtų būti „socialdarbiečiams“ lojalus asmuo, taip pat turi būti moteris, be to, atitikti prezidentūros keliamus reikalavimus. Žinoma, nebus lengva surasti kandidatą, kuris imtųsi laikino vadovavimo, nes po prezidento rinkimų dabartinė vyriausybė turės grąžinti įgaliojimus“, – sakė politologas.

Žinoma, nebus lengva surasti kandidatą, kuris imtųsi laikino vadovavimo, nes po prezidento rinkimų dabartinė vyriausybė turės grąžinti įgaliojimus, – sakė politologas.

V.Nakrošis neatmeta galimybės, kad įtampos aštrinimas tarp prezidentūros ir S.Skvernelio komandos galėtų būti susijęs su rinkiminės kampanijos strategija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius