Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 19

Politologas: pirmalaikių rinkimų idėja – veikiau derybinė pozicija nei noras eiti iki galo

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko Gabrieliaus Landsbergio iškelta mintis dėl pirmalaikių rinkimų veikiau yra derybinė pozicija nei noras iš tikrųjų eiti iki galo, sako Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto politologas Ramūnas Vilpišauskas.
Ramūnas Vilpišauskas
Ramūnas Vilpišauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vytauto Didžiojo universiteto politologas Gintaras Šumskas irgi laikosi pozicijos, kad partijos visų pirma labai gerai paskaičiuotų, ar pirmalaikiai rinkimai joms apsimokėtų, o G.Landsbergio pareiškimą sako esant bandymu kritiką nukreipti nuo savo partijos ir permesti atsakomybę dėl neskaidriai naudotų lėšų savivaldoje visai politinei sistemai.

R.Vilpišauskas komentuodamas G.Landsbergio penktadienio pareiškimą dėl „politinės sistemos perkrovimo“ sakė, kad tai esanti reakcija į prezidento Gitano Nausėdos išsakytą raginimą iš pareigų trauktis švietimo, kultūros ir finansų ministrams, kilus abejonių dėl darbo Kauno taryboje metu jų panaudotų lėšų.

„Tolesnis scenarijus priklausys nuo dviejų dalykų – kas bus sutarta ne tik TS-LKD prezidiume, bet ir su koalicijos partneriais, nes neišvengiamai visi galvotų, jei rimtai svarstytų išankstinių rinkimų perspektyvą, apie savo šansus būti perrinktais, (...) bet nesu tikras, ar iki to būtų prieita, nes čia veikiau derybinė pozicija, mano nuomone, nei rimtas ketinimas eiti iki galo“, – BNS penktadienį sakė R.Vilpišauskas.

Dėl Vyriausybės atsistatydinimo galimybių, pasak R.Vilpišausko, svarstytų vertėtų tik išgirdus premjerės Ingridos Šimonytės poziciją, o sistemos perkrovimą jis siūlytų pradėti nuo pataisų Seime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius