-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 01

Politologės vertinimas: keista, kad „valstiečiai“ neišprašo M.Puidoko lauk

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos nariui Mindaugui Puidokui prabilus apie ketinimus frakcijoje burti vidinę grupę, šios frakcijos narys Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius neįžvelgia kažkokių grėsmių iš jo pusės ir nemano, kad frakcija galėtų skilti. Savo ruožtu LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena, Lietuva“ kalbėjusi politologė Rima Urbonaitė teigė, kad situacija susidarė šiek tiek keista, nes pastaruoju metu su partija kone akivaizdžiai konfliktavęs M.Puidokas nenusprendė palikti „valstiečių“, o tarsi sukūrė intrigą, kuri gali suskaldyti frakciją.
Rima Urbonaitė
Rima Urbonaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Situacija keista, jog pats M.Puidokas neistraukia iš „valstiečių“ frakcijos, nepaisant to, kad labai stipriai kritikuoja tai, kas vyksta partijoje, kaltina autoritarizmu partijos vadovus, tačiau keista, kad jis nori kurti dar vieną grupelę frakcijos viduje. Iš esmės tai yra frakcijos skaldymas“, – laidoje kalbėjo R.Urbonaitė.

Anot politologės, keista dar ir tai, kad šiuo atveju „valstiečių“ vadovai kol kas nepasisakė griežčiau ir apskritai nėra linkęi M.Puidoko šalinti iš partijos.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mindaugas Puidokas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mindaugas Puidokas

„Keista, kad pati frakcija, nepaisant to, kad M.Puidoko ankstesni veiksmai, kurie vertinti itin kritiškai, vien dėl to, kai politikas manipuliavo vaikų istorijomis ir kitais dalykais, pati partija nėra linkusi jo išprašyti lauk, nors atrodo tam yra didelis pagrindas. Panašu, jog M.Puidoko palaikytojų grupelė dar verčia frakciją jį pasilaikyti viduje, o pats M.Puidokas nueina į visiškas paraštes ir tampa tokiu marginalu partijoje“, – LRT TELEVIZIJAI kalbėjo R.Urbonaitė, kuri pridūrė, jog dabar situacijos sprendimas priklauso partijos vadovybei.

Politologė papildomai kelia klausimą, ar šis M.Puidoko manevras iš tiesų pasiteisins jam pačiam, nes galima abejoti, ar po jo penktadienio pareiškimų bus norinčių prisijungti prie kuriamos atskiros vidinės grupės.

„Situacija yra įdomi ir pažiūrėsime, kaip šį rebusą išspręs dabar jau partijos vadovybė, nes kyla klausimas, ar partija gali tokį darinį toleruoti jos viduje“, – kalbėjo R.Urbonaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius