Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 16

Populiariausi egzaminai tarp kalinių – lietuvių kalba, istorija ir geografija

Pastaraisiais metais kaliniai daugiausia renkasi mokyklinį lietuvių kalbos ir literatūros bei valstybinius istorijos ir geografijos egzaminus, rodo BNS pateikta Švietimo ministerijos statistika.
Kalinių perkėlimas Pravieniškių pataisos namuose
Kalėjime / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Šiemet įkalinimo įstaigose egzaminus užsiregistravo laikyti 451 žmogus. Pernai tokių buvo 362, užpernai – 399.

Tarp kalinių, kurie laiko egzaminus, daugiausia – mokyklos nebaigusių asmenų – šiemet jų 397, taip pat yra 52 buvę mokiniai, kurie negavo atestato, nes neišlaikė dviejų būtinų egzaminų, bei 2 eksternai.

Anot statistikos, pernai kandidatai vidutiniškai buvo pasirinkę laikyti po 3 egzaminus, tačiau beveik į ketvirtadalį jų kandidatai neatvyko.

„To priežastys gali būti įvairios – nebaigė mokslo metų, turėjo neigiamus metinius mokomojo dalyko įvertinimus, priėmė sprendimą nedalyvauti egzamine“, – teigia ministerija.

Pavyzdžiui, istorijos valstybinį egzaminą buvo pasirinkę 84 kaliniai, tačiau į egzaminą 40 neatvyko. Iš likusiųjų devyni egzamino neišlaikė, kiti vidutiniškai gavo 31 balą, maksimalus įvertinimas buvo 79 balai.

Geografijos valstybinį egzaminą registravosi laikyti 73 kaliniai, neatvyko – 31, o iš atvykusiųjų egzamino neišlaikė penki kaliniai. Vidutiniškai iš šio egzamino kaliniai gavo 32 balus, o maksimalus įvertinimas siekė 76 balus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius