-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 03

Portale 15min – pirmasis Lietuvoje kriminalinis podkastų serialas

Anykščiai – Rokiškis – Biržai – Plungė – Kaunas – Marijampolė – Elektrėnai – Telšiai – Vilnius. Nuo atokių regionų iki sostinės visą Lietuvą apraizgiusi stambaus masto sukčiavimo afera šiuo metu laukia teismo verdikto.
Šventieji vekseliai
Ppirmasis Lietuvoje kriminalinis tinklalaidžių serialas „Šventieji vekseliai“ / Donato Gvildžio iliustracija

Joje dešimtys nukentėjusiųjų. Tai ne tik patiklūs senukai ar naivios moterys. Tarp jų – ir visuomenėje gerbiami senjorai inteligentai. Visi – bandantys atgauti skolas ir kreipęsi į plačiai savo paslaugas reklamuojančią skolų išieškojimo įmonę.

Dar įdomiau – byloje figūruoja ir garsenybės: buvęs futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas, buvęs Seimo narys Remigijus Ačas, buvęs Kauno meras Vytautas Šustauskas. Tiesa, nei kaip nukentėję, nei kaip kaltinamieji. Bet suvaidinę svarbų vaidmenį.

Ši byla, nagrinėjama jau beveik ketverius metus, nuo šiol bus žinoma iškalbingu pavadinimu – „Šventieji vekseliai“.

Ši byla, nagrinėjama jau beveik ketverius metus, nuo šiol bus žinoma iškalbingu pavadinimu – „Šventieji vekseliai“.

Joje tiriamų nusikaltimų peripetijas į pirmąjį Lietuvoje podkastų serialą suguldė 15min Tyrimų skyriaus komanda – politinio bestselerio „Kabinetas 339” autoriai Dovydas Pancerovas ir Birutė Davidonytė bei žurnalistas Ernestas Naprys. Kaip politika dažniausiai besidomintys žurnalistai atsidūrė kriminalinėje byloje?

Luko Balandžio / 15min nuotr./Raimundas Celencevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Raimundas Celencevičius

„Jau seniai tarpusavyje kalbėjome, kad Lietuvoje tiriamoji žurnalistika kažkodėl yra apie valdžią arba didįjį verslą. Dokumentus, slaptas sąskaitas, korupciją, užkulisinius susitarimus, skandalus. Bet labai mažai tyrimų apie tuos žmones, kurie nepatenka į svarbiausias naujienas. Kai mūsų Tyrimų skyrius aptiko šią istoriją, iš pradžių tarsi ir abejojome, ar verta tam skirti tiek laiko ir jėgų, bet kuo labiau Birutė, Dovydas ir Ernestas gilinosi, tuo labiau vėrėsi tos Lietuvos, kurios daugelis mūsų nepažįsta, vaizdas. Tuomet jau visus pagavo azartas tarsi gerame kriminaliniame trileryje“, – sako 15min vyr. redaktorius Raimundas Celencevičius.

Neįtikėtina akių dūmimo ir nužudymo byla – pirmajame Lietuvoje kriminaliniame podkastų seriale „Šventieji vekseliai“ jau greitai portale 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius