Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 07 09

Portale 15min startuoja naujas podkastas – „Šiltnamio defektas“

15min „Klausyk“ platformoje jau galima išgirsti tinklalaidės anonsą, o pirmasis pilnas „Šiltnamio defekto“ epizodas klausytojus pasieks šį ketvirtadienį.
„Šiltnamio defektas“
„Šiltnamio defektas“ / 15min nuotr.

„Šiltnamio defektas“: 15min portale – naujas podkastas apie klimato kaitą ir žmogų.

Vien portale 15min per metus naujienų, kuriose minima frazė „klimato kaita“ kiekis pasikeitė beveik keturis kartus. Praėjusių metų birželį tokių naujienų buvo 28, šių metų – net 104. Nacionalinio transliuotojo, LRT, internetiniame puslapyje toks pokytis dar drastiškesnis – nuo 3 pernai metų birželį metais iki 57 šiais metais.

Tačiau frazės naudojimas nereiškia nuoseklaus informacijos pateikimo. Neretai klimato kaita tėra publikacijų kontekste besimėtantis žodžių junginys, nepadedantis suprasti, kas iš tiesų vyksta ir dėl kokių priežasčių.

„Apie klimato kaitą žinau daugmaž iš nuogirdų, dar šį bei tą atsimenu dar iš mokyklos laikų, tačiau internete ir socialiniuose tinkluose informaciją apie klimato kaitą gaunu kartu su gera doze skepsio.

„Šiltnamio defekte“ mėginsiu nuosekliai aiškintis, kas tai yra, kaip vyksta klimato kaita, kaip ir ar ji reguliuojama bei kodėl to reikėtų, kokia vykdoma žalioji politika ir ar ji vykdoma, kaip klimato kaita ir žmogaus veikla veikia visą bioįvairovę, o besiaiškindama kalbėti apie problemą bei apžvelgti, kas naujo pasaulyje vyksta klimato kaitos klausimais“, – anonsiniame epizode sako naujienų redaktorė, žurnalistė R.Miškinytė.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./15min naujienų redaktorė Rūta Miškinytė
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./15min naujienų redaktorė Rūta Miškinytė

Ketvirtadienį pasirodysiančiame pirmajame naujo 15min podkasto „Šiltnamio defektas“ epizode – apie tai, kas yra klimato kaita, ar žmonės prie jos prisideda ir ar tai būtinai blogai, ką byloja klimato kaitos skeptikai ir ar jie neklysta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius