Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 21

Pranciškonai popiežiaus vizitui pasiruošė: pasitiks su plakatais ir muzikantais

Rugsėjo 22–23 įvyksiančiam popiežiaus Pranciškaus vizitui ruošiasi ir Lietuvos pranciškonai – būtent jų įkūrėjo vardą, šventojo Pranciškaus Asyžiečio, pasirinko popiežius. Nors oficialių vizitų ir susitikimų su pranciškonais nenumatyta, jie tikisi sulaukti popiežiaus palaiminimo pravažiuojant pro Šv. Onos bažnyčią.
Pranciškonų kvartalas
Pranciškonų kvartalas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuvoje šiuo metu veikia trys pranciškonų vienuolių organizacijos: Mažesnieji broliai, Pranciškonai kapucinai ir Konventualai. Visos save kildina iš šventojo Pranciškaus Asyžiečio įkurto Pranciškonų ordino.

Į Lietuvą atvyksiantis popiežius Pranciškus yra jėzuitas, tačiau savo vardą pasirinko pranciškonišką.

Pasak Bažnyčios istoriko Paulius Subačiaus, popiežius – dviejų įtakingų ir iki šiol pasaulyje tebeklestinčių vienuolijų simbolis.

Profesorius P. Subačius sako, kad pranciškonus ir popiežių Pranciškų sieja bendros vertybės – paprastumas, bandymas neįprastu būdu pasiekti tikinčiuosius ir bažnyčios nelankančius katalikus.

Lietuvoje popiežių Pranciškų pranciškonai – Vilniaus Šventojo Pranciškaus Asyžiečio parapija – pasitiks Maironio gatvėje, priešais Šventosios Onos bažnyčią, su giesmėmis ir plakatais.

Bendruomenė taip pat keturiais autobusais vyks į mišias Kaune, parapijos choras giedos mišiose.

„Šeštadienį, kai popiežius pajudės nuo Aušros vartų ir važiuos Vilniaus miesto gatvėmis, mes stovėsime prieš bažnyčią prie kelio, iškabinsime didžiulį plakatą su itališkais tekstais, kur bus užrašyta „šv. Pranciškaus parapija sveikina šventą Pranciškų“, – sako brolis Evaldas.

Jis taip pat atskleidė, kad pravažiuojančio popiežiaus dėmesį stengsis patraukti perkusininkų atliekamais ritmais, giesmėmis ir vėliavomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius