Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 28

Pratęsta „Grigeo Klaipėdos“ ir „Klaipėdos vandens“ nuotekų valymo sutartis

Žaliavą gofruotam kartonui gaminanti „Grigeo Klaipėda“ antradienį su „Klaipėdos vandeniu“ pasirašė susitarimą dėl nuotekų valymo sutarties pratęsimo. Susitarime nurodoma, kad „Klaipėdos vanduo“ „Grigeo Klaipėda“ nuotekas valys iki rugsėjo 3 dienos, pranešė „Grigeo Klaipėda“.
„Grigeo Klaipėda“ įmonė Klaipėdoje
„Grigeo Klaipėda“ įmonė Klaipėdoje / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Viena iš pagrindinių sutarties sąlygų, kurią jau anksčiau „Grigeo Klaipėda“ įsipareigojo vykdyti – tai nuotekų taršos kiekio mažinimas.

„Siekiant maksimaliai sumažinti atiduodamų nuotekų taršą, fabrike koreguojame tam tikrus procesus, intensyviai ieškome naujų technologinių sprendimų. Įsipareigojimus „Klaipėdos vandeniui“ vykdome, tačiau pastebėjome, kad jaučiamas nemalonaus kvapo suaktyvėjimas prie fabriko, Nemuno g. 2, Klaipėdoje, kuris gali būti siejamas su fabrike atliekamais bandymais mažinant nuotekų taršą. Privalome kuo greičiau pradėti pirminį nuotekų valymą Dumpiuose, atiduodant „Klaipėdos vandeniui“ jau apvalytas nuotekas galutiniam išvalymui – tai padėtų išspręsti kvapų problemą“, – sako „Grigeo Klaipėda“ generalinis direktorius Tomas Eikinas.

Jo teigimu, kvapų problema mieste yra kur kas gilesnė ir senesnė, nei laikinai pasikeitę procesai „Grigeo Klaipėda“ gamykloje, tad būtina išsiaiškinti visus kvapų šaltinius, mastą bei imtis atitinkamų priemonių. Pati įmonė jau kurį laiką bendradarbiauja su Čekijos biotechnologinių sprendimų kompanija kvapų mažinimo klausimu.

„Dirbame su užsienio partnerių kompanija „Buckman“, kurios specialistai ieško sprendimo, kokia sistema, atsižvelgiant į gamybinius „Grigeo Klaipėda“ procesus, efektyviausiai sunaikintų kvapus sukeliančias bakterijas. Paraleliai ir patys ieškome tvaresnių biotechnologinių sprendimų nuotekų užterštumo ir kvapų mažinimui. Prieš keletą dienų įmonėje apsilankę Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovai pradėjo tyrimą dėl kvapų situacijos, tad kai bus atlikti matavimai, modeliavimas ir pateiktos išvados, galėsime imtis dar konkretesnių priemonių.“, – teigia T. Eikinas.

„Grigeo Klaipėda“ vadovo teigimu, įmonė ir toliau siekia, jog fabriko nuotekos būtų valomos Dumpiuose, kur atlikus pirminį jų valymą, „Klaipėdos vandeniui“ būtų atiduodamos kur kas mažiau taršios ir nustatytus reikalavimus atitinkančios nuotekos. Tai leistų įmonei dirbti stabiliai, periodiškai nestabdant veiklos bei išspręstų suaktyvėjusią kvapų problemą.

„Kaip jau ne kartą buvo minėta, „Klaipėdos vandens“ valymo įrenginiai nėra technologiškai pritaikyti išvalyti gamybines nuotekas – štai kodėl vis dar pasirašinėjame laikinąsias sutartis, kol negalime atlikti pirminio nuotekų valymo Dumpiuose. Būtini ilgalaikiai tvarūs ir savalaikiai sprendimai, tad tikimės konstruktyvumo, objektyvių valdžios bei kontroliuojančių institucijų sprendimų, naudingiausių visoms suinteresuotoms pusėms“, – sako T. Eikinas.

Liepos 25 d. „Klaipėdos vanduo“ nutraukė ilgalaikę nuotekų transportavimo sutartį su „Grigeo Klaipėda“, pagal kurią nuotekos iki šių metų sausio 7 d. po valymo Dumpių nuotekų valykloje buvo išleidžiamos į „Klaipėdos vandeniui“ priklausantį apvalytų nuotekų kolektorių, tolimesniam jų transportavimui į Kuršių marias. Visos „Grigeo Klaipėda“ nuotekos yra tvarkomos šiuo metu galiojančios su „Klaipėdos vandeniu“ sudarytos laikinosios sutarties pagrindu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius