-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 11 16 /12:16

Lietuvoje – 1152 koronaviruso atvejai, trečdalis jų – Vilniaus apskrityje, nauji atvejai Vilniaus oro uoste, ligoninėse, mirė 8 žmonės

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje užfiksuoti 1152 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. Daugiausia naujų atvejų – Vilniaus apskrityje. Mirė dar 8 žmonės. Iš viso Lietuvoje patvirtinta 35 911 atvejų. Serga – 27 633 žmonės, jau pasveiko – 7882. Šiuo metu izoliuotis turi daugiau nei 100 tūkst. gyventojų.
VUL Santaros klinikos. Kova su koronavirusu
VUL Santaros klinikos. Kova su koronavirusu / Vidmanto Balkūno nuotr.

357 atvejai buvo užfiksuoti Vilniaus apskrityje, 184 Kauno, 173 Šiaulių, 156 Klaipėdos, 88 Marijampolės, 59 Panevėžio, 48 Telšių, 40 Alytaus, 31 Tauragės ir 10 Utenos apskrityse. 9 atvejai kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.

Iš per praėjusią parą (lapkričio 15 d.) gautų 1152 teigiamų testų rezultatų 317 į sistemą pateko vėlai vakare ir naktį. NVSC darbo valandomis buvo gauti 835 teigiami testų rezultatai, iš jų apklausti 507, likę epidemiologiškai neištirti 328 atvejai yra tiriami šiandien. Taip pat šiandien vykdomas ne tik vakar vėlai vakare ir naktį į sistemą patekusių (317), bet ir šiandien gaunamų atvejų ištyrimas.

Praėjusią parą atvejai fiksuoti protrūkiuose

Per praėjusią parą fiksuoti atvejai yra susiję su protrūkiais įmonėse ir įstaigose: AB „Orlen Retail Lietuva“ Kryžkalnyje, Adakavo socialinės globos namuose, Aukštelkės socialinės globos namuose, Dūseikių socialinės globos namuose, Jonavos ligoninėje, K.Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėje, Kauno GMP, Kidulių pagrindinėje mokykloje, LSMU Kauno klinikose, Mažeikių ligoninėje, Nacionalinėje mokėjimo agentūroje Tauragėje, Stonaičių socialinės globos namuose, Šiaulių raj. PSPC, Švenčionių r. ligoninėje, Utenos ligoninėje, Valstybinės sienos apsaugos tarnyboje, Vilniaus oro uoste, Vilniaus Sietuvos progimnazijoje.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Pirmos valandos po karantino įvedimo akimirkos
Arno Strumilos / 15min nuotr./Pirmos valandos po karantino įvedimo akimirkos

8 mirties atvejai nuo koronaviruso

NVSC praneša, kad iš gydymo įstaigų praėjusią parą gauta informacija apie 8 mirties nuo koronaviruso atvejus. Šiuo metu infekcija yra pasiglemžusi 285 gyvybes.

Visi 8 mirties atvejai buvo fiksuoti Kauno apskrities gyventojams. Asmenys priklausė amžiaus grupėms nuo 60 iki 89 metų. Visi jie turėjo kitų gretutinių susirgimų.

3 mirties atvejai dėl kitų priežasčių vakarykštę parą buvo užregistruoti Kauno apskrityje.

NVSC primena, kad asmenys, kurie gavo patvirtinimą, kad jiems atliktas tyrimas PGR metodu (imant tepinėlį iš nosiaryklės) yra teigiamas, t. y. nustatytas koronavirusas, turi nedelsiant izoliuotis, nelaukdami NVSC specialistų skambučio, taip pat – informuoti asmenis, su kuriais pastaruoju metu bendravo, apie galimą riziką.

Visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Ligoninėse – 1359 žmonės

NVSC duomenimis, Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydomi 1359 pacientai, užsikrėtę koronavirusu. 100 iš jų – reanimacijoje. Deguonies kaukės reikalingos 641 ligoniui, plaučių ventiliacija taikoma 61.

Ligoninėse gydoma 104 pacientais daugiau nei pranešta sekmadienį.

Pagal 58 iš 61 gydymo įstaigos pateiktus duomenis, šiuo metu Lietuvoje užimtos 8994 ligoninių lovos iš 16 tūkst. 963.

Iš 662 reanimacijos lovų užimta 351, dirbtinės plaučių ventiliacijos – 200 iš 611, iš lovų, kuriose yra deguonies tiekimas, užimtos 1824 iš 6287.

Vidmanto Balkūno nuotr./VUL Santaros klinikos. Kova su koronavirusu
Vidmanto Balkūno nuotr./VUL Santaros klinikos. Kova su koronavirusu

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) lapkričio 16 d. 7 val. duomenimis:

  • Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 35 911
  • Sergančių žmonių skaičius: 27 633
  • Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 1152
  • Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius: 285
  • Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 111
  • Pasveikusių žmonių skaičius: 7882
  • Izoliacijoje esančių asmenų skaičius (sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu): 100 553
  • Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų: 472

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius