Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 10

Premjerą išgąsdinęs Kęstutis Smirnovas: „Vilkaviškis laimėjo“

Buvęs bušido kovotojas Kęstutis Smirnovas ringe patiesė ne vieną galingą varžovą, o tapęs politiku sudavė galingą smūgį ir premjerui Algirdui Butkevičiui. Vilkaviškio apygardoje A.Butkevičius pirmą kartą savo karjeroje sulaukė rimtos konkurencijos ir turės kovoti antrajame ture. Kurį laiką premjeras net atsiliko, tačiau galiausiai išsiveržė į priekį pirmajame ture.
Algirdas Butkevičius ir Kęstutis Smirnovas
Algirdas Butkevičius ir Kęstutis Smirnovas / 15min.lt montažas

Vilkaviškio rinkėjų balsai pasiskirstė tarp Radviliškyje gimusio, bet šiame mieste politinę karjerą pradėjusio premjero ir iš Šakių kilusio ringo meistro.

A.Butkevičius šįkart surinko 36,14​ proc. Nors kitiems kandidatams tai galėtų būti geras rezultatas, socialdemokratų lyderiui tai skaudus pralaimėjimas. Praėjusiuose rinkimuose jis triuškindavo savo varžovus ir rankas į viršų keldavo jau po pirmojo turo.

Šįkart jam rimtą iššūkį metė 40-metis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos atstovas K.Smirnovas, kuris surinko 27,21 proc. balsų.

„Vilkaviškis laimėjo, nes jie turi antrą pasirinkimą. Jau keletą kadencijų iš eilės gerbiamas premjeras Algirdas Butkevičius rinkimus laimėdavo pirmajame ture. Tai reiškia, kad Vilkaviškis yra pasirengęs permainoms. Mus tai džiugina“, – sužinojęs rinkimų rezultatus džiaugsmo neslėpė K.Smirnovas.

Buvęs bušido kovotojas yra įsitikinęs, kad sėkmingo jo pasirodymo priežastis yra žmonių trokštami pokyčiai: „Žmonės yra pavargę nuo tradicinių partijų ir tų pačių veidų valdžioje. Jie nori naujos kartos žmonių, kurie atneštų naują kryptį į Lietuvos politiką.“

Tiesa, sportininkas neskuba prognozuoti savo pergalės antrajame ture: „Reikia ne tikėtis, o dirbti darbus. Kai daug dirbi, tada galima džiaugtis rezultatais.“

Partijos sąraše K.Smirnovas užėmė 26-ąją vietą su 4 tūkst. pirmumo balsų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kęstutis Smirnovas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kęstutis Smirnovas

Rūpintųsi ne tik sportu, bet ir švietimu

Dar prieš rinkimus K.Smirnovas tikino, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos idėjos jam yra itin artimos: „Man imponuoja išskirtinis LVŽS dėmesys bei rūpestis sveika gyvensena, kuri neatsiejama nuo sveikatingumo bei sporto.“

Nuo 2011 metų Šakių rajono savivaldybėje dirbantis K.Smirnovas turi ir pedagogo išsilavinimą. Jis baigė Lietuvos kūno kultūros akademiją ir turi VDU edukologijos magistro laipsnį.

„Kalbėdamas apie sritis, kur norėtų save realizuoti, K.Smirnovas mini ne tik sportą, bet ir švietimą“, – taip partija prieš rinkimus pristatė savo kandidatą.

Kol kas universitetines švietimo žinias sportininkas pritaikė Šakių sporto mokyklose, kur dirbo vaikų treneriu.

Kęstutis Smirnovas
Kęstutis Smirnovas

Įkūrė federaciją

Anksčiau Lietuvos liberalų bei liberalų ir centro sąjungai priklausęs sportininkas baigęs karjerą ringe nuo sporto nenutolo.

2014 metais jis įkūrė Lietuvos graplingo federaciją. Grappling išvertus į lietuvių kalbą reikštų „grumtynės“ – mišrių imtynių sporto šaka, kuri susiformavo iš įvairių imtynių sporto šakų, tokių kaip brazilų džiudžitsu, dziudo, sambo, bušido bei kitų.

Tai savotiškas iš Šakių kilusio sportininko sugrįžimas į karjeros pradžią. Į kovos menus K.Smirnovas patraukė būdamas keturiolikos, pirmasis kultivuotas kovos menas – džiudžitsu. 1998 metais jis pirmą kartą triumfavo Lietuvos džiudžitsu čempionate.

Būdamas 27 metų, Japonijoje K.Smirnovas tapo Bushido-Shooto nugalėtoju, o taip pačiais metais jam suteiktas bušido II dano meistro vardas. Per likusius aštuonerius karjeros metus jam buvo suteiktas dziudo ketvirtas danas bei MMA bushido penkto dano meistro vardas.

2014 metų lapkričio 15 dieną legendinis kovotojas į ringą lipo paskutinį kartą bei tapo paskutinio savo karjeroje tarptautinio bušido superturnyro „Hero‘s“ nugalėtoju.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kęstutis Smirnovas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kęstutis Smirnovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius