Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 11

Premjerą su B.Mussolini palyginęs parlamentaras A.Kirkutis: lyginau pagal emocijos stiprumą

„Valstiečių“ Seimo frakcijos narys Algimantas Kirkutis praėjusią savaitę iš Seimo tribūnos kalbą apie perversmą skėlusį premjerą Saulių Skvernelį palygino su Italijos fašistų vadu Benito Mussolini. 15min parlamentaras aiškino turėjęs omenyje emocijos stiprumą, be to, S.Skvernelio išvaizda jam priminė fašistų lyderio.
Algimantas Kirkutis
Algimantas Kirkutis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Daugelį sugluminusį palyginimą Seimo narys paskelbė savo feisbuko paskyroje tą pačią dieną, kai Seime nuskambėjo kitų metų biudžeto pristatymo kalba.

15min nuotr. /A.Kirkučio pareiškimas
15min nuotr. /A.Kirkučio pareiškimas

15min susisiekė su A.Kirkučiu – jis nesijaučia prašovęs pro šalį.

„Aš tiesiog pasakiau emociją, aš nelyginau. Norėjau pasakyti, kad čia yra tokia emocija kaip B.Mussolini. Jisai žinomas kalbų sakytojas. Nenorėjau jo palyginti kaip politinio veikėjo (...) Bet emocija labai stipri buvo – būtent pagal emocijos stiprumą (...) Tai yra stiprus pasakymas, ir mūsų premjeras yra tikras lyderis, o kokia ten B.Mussolini platforma, čia čia jūs galite bet ką apkaltinti bet kaip, čia tiesiog buvo toks emocionalus pasakymas“, – sakė jis.

Paklaustas, kodėl S.Skvernelio kalbos nelygino su Adolfo Hitlerio, kuris taip pat garsėjo kaip emocingų kalbų sakytojas, A.Kirkutis pats uždavė klausimą: „Ir Fidelis Castro kalbas sakydavo. Bet F.Castro su barzda buvo, o premjeras neturi barzdos. Užtat ir pasakiau – B.Mussolini, kadangi jis fiziologiškai panašus į B.Mussolini, gal dėl to.“

A.Kirkutis teigė priekaištų iš frakcijos kolegų dėl šio įrašo feisbuke nesulaukęs.

„Niekas taip giliai neieško tokių dalykų. Aš tiesiog pagal išorę, pagal fenomenalumą“, – paaiškino jis.

S.Skvernelis Seime kalbėjo praėjusį ketvirtadienį pristatydamas 2019 metų biudžeto projektą. Jis kritikavo opoziciją, sakydamas, kad ji, būdama valdžioje, nedarė to, ko dabar reikalauja.

„Per dvejus šios Seimo kadencijos darbo metus nesu girdėjęs tokios Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio kalbos“, – susižavėjimą kalba reiškė „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius