-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 02 24

Premjeras: „Tikrai nemanau, kad švietimo profsąjungos galėtų pasiduoti svetimoms įtakoms“

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius trečiadienio ryte išplatino viešą kreipimąsi į streikuojančius pedagogus. Jame premjeras jau kitaip nei antradienį kalbėjo apie neva Rusijos daromą įtaką švietimo darbuotojų profsąjungoms ir pedagogams.
Premjero Algirdo Butkevičiaus metinė spaudos konferencija
Premjero Algirdo Butkevičiaus metinė spaudos konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dalyje šalies mokyklų ir darželių tęsiantis neterminuotam streikui, trečiadienį Vyriausybėje pedagogų profsąjungoms bus pristatytas mokytojų algų kėlimo variantas, dėl kurio antradienį susitarė valdančiųjų partijų politinė taryba.

A.Butkevičius išplatintame pareiškime teigia, kad „ministerija, eidama kompromisų keliu, atsižvelgė į daugelį profesinių sąjungų siūlymų. Šis sutarimas būtų didelis abiejų pusių laimėjimas, liudijantis, kad gebame išspręsti ilgus metus užtrukusius nesutarimus. Pedagogų bendruomenei tai garantuotų stabilų darbo užmokesčio didėjimą, sklandų ir nepertraukiamą ugdymo procesą mokyklose, išsklaidytų neaiškumą dėl ateities“.

Jis vėl prabilo apie tai, kad streiku gali naudotis nedraugiškos užsienio valstybės. „Ne paslaptis, kad demokratiniais procesais Lietuvoje – galimybe laisvai reikšti savo nuomonę, protestuoti – atidžiai domisi priešiškos propagandos jėgos, informacinių karų kūrėjai ir planuotojai. Tai liudija kai kurios užsienio žiniasklaidos, žvalgybų atidus dėmesys mūsų valstybėje vykstantiems įvykiams, stengiantis išpūsti esamas problemas ar nesutarimus.“

„Tą patvirtina ir mūsų specialiųjų tarnybų pateikiama operatyvinė medžiaga bei analizės, – teigia premjeras. – Siekiama užmegzti ryšius su mūsų visuomeninėmis organizacijomis, įtraukti į bendras veiklas ir bandyti daryti poveikį, taikant vadinamosios minkštosios galios priemones.“

Tačiau A.Butkevičius trečiadienio ryte tikino tikrai nemanantis, kad švietimo darbuotojų profsąjungos, juo labiau pedagogai, galėtų pasiduoti svetimoms įtakoms.

Antradienį premjeras sakė, kad pedagogų streikus inicijuojančioms švietimo darbuotojų profesinėms sąjungoms įtaka daroma iš Rusijos. Jis tvirtino pirmadienį gavęs „informacijos iš tam tikrų tarnybų“. Loreta Graužinienė trečiadienio ryte sakė, kad slaptoje pažymoje apie tai nekalbama.

Kviesdamas pasirašyti susitarimą A.Butkevičius teigė, kad „čia pralaimėtojų nebus – nebent tie, kurie tikisi ilgam kurstyti kategoriškas ir priešiškas nuotaikas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius