Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 17

Premjeras: A.Valinskas turėtų atsistatydinti, jei jo ryšiai su Daktarais būtų įrodyti

Jei paaiškėtų, kad Seimo pirmininko Arūno Valinsko kriminaliniai ryšiai su Daktarų grupuote yra ne gandas, jis turėtų atsistatydinti. Taip pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams pareiškė ministras pirmininkas Andrius Kubilius.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Premjeras

„Jei kas nors sugebėtų įrodyti aiškius kriminalinius ryšius su kriminaline grupuote, tai išvados būtų pakankamai aiškios“, – kalbėjo premjeras, paklaustas, ar galimos A.Valinsko sąsajos su kriminaliniu pasauliu galėtų būti pretekstas jį atstatydinti.

Vis dėlto, premjero teigimu, į tokio pobūdžio klausimus visų pirma turėtų atsakyti pats Arūnas Valinskas.

„Kol kas aš iš jo esu girdėjęs labai kategorišką bet kokių kriminalinių ryšių neigimą“, – žurnalistus patikino A.Kubilius.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad penktadienį dienraštis „Lietuvos rytas“ pranešė, kad A.Valinskas bendrauja su Kauno Daktarų gaujos nariu Rolandu Michalskiu, pravarde Micha. Seimo pirmininkas esą tarpininkavo R.Michalskiui, kad šis gautų informacijos apie teisėsaugos atliekamą ikiteisminį tyrimą dėl Daktarų veiklos.

R.Michalskis šią vasarą dalyvavo Tautos prisikėlimo partijos (TPP) sąskrydyje. Jo žmona Rasa Lebedevienė yra aktyvi TPP Kauno rajono skyriaus narių, šios sesuo Rūta Pusvaškienė – skyriaus pirmininkė.

Artimi R.Michalskio šeimos bičiuliai Linas Krapavickas ir Justinas Masalskis vadovauja partijos Prienų ir Palangos skyriams.

Pasirodžius šiai informacijai, opozicinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ Seimo frakcija kreipėsi į A.Kubilių, reikalaudama nedelsiant atstatydinti A.Valinską.

Tuo tarpu pats Seimo pirmininkas paviešintą informaciją griežtai neigia. Esą su R.Michalskiu jis susipažino dar būdamas renginių organizatoriumi ir laidų vedėju. A.Valinskas kategoriškai pabrėžė, kad jokių verslo ar politinių susitarimų su R.Michalskiu niekada nesudarinėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius