Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 06 /11:18

Premjeras Algirdas Butkevičius: Stasys Jakeliūnas buvo paprašytas išeiti

Premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, kad buvęs jo patarėjas finansų klausimais Stasys Jakeliūnas pasitraukė ne pats, o buvo paprašytas išeiti. Vyriausybės vadovas atsisakė komentuoti tokio sprendimo priežastis. Anot jo, prabilęs apie nesusikalbėjimus, buvęs jo komandos narys elgiasi negarbingai.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Esu nustebintas tokio pareiškimo ir tokio negarbingo elgesio. Nenoriu leistis į detales, tačiau noriu pasakyti, kad jis buvo paprašytas parašyti pareiškimą, o ne jis pats atsistatydino“, – interviu LRT radijui antradienį sakė premjeras.

Yra visiškai kitos priežastys ir apie jas tikrai nenorėčiau kalbėti, nes iš mano pusės tai atrodytų labai smulkmeniška, – tvirtino A.Butkevičius.

A.Butkevičiaus teigimu, S.Jakeliūnas kalbėjo netiesą, kad atsistatydino neva dėl to, jog jo pozicija svarbiausiais valstybės finansų klausimais, išskyrus eurą, nesutapo su premjero ir finansų ministro.

„Yra visiškai kitos priežastys ir apie jas tikrai nenorėčiau kalbėti, nes iš mano pusės tai atrodytų labai smulkmeniška“, – tvirtino A.Butkevičius.

„Aš niekada su juo neturėjau nė vieno konflikto. Jis dirbo ir kaip nepriklausomas ekspertas. Galiu pasakyti, kad visa tai prasilenkia su tiesa – mūsų santykiai buvo geri. Jis puikiai pats žino, dėl kokių priežasčių turėjo parašyti pareiškimą. Aš tikrai siūlyčiau, kad mes būtume žmonės, besielgiantys garbingai ir atsakingai“, – pridūrė A.Butkevičius.

Nuo sausio 1 dienos atsistatydinęs S.Jakeliūnas BNS teigė, kad nebegalėjo produktyviai dirbti premjero patarėju. Anot jo, jo bei premjero pozicijos sutapo tik dėl euro, tuo metu kitos svarbios finansų problemos nesprendžiamos arba atidedamos.

Premjero patarėjų komandą finansų analitikas S.Jakeliūnas papildė 2012 metų pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius