Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 15

Premjeras Andrius Kubilius: Jei liberalcentristai nori likti valdžioje, jie turi įvykdyti visus 4 konservatorių reikalavimus

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) turi įgyvendinti visus keturis jiems konservatorių iškeltus reikalavimus, jei ji nori ir toliau liktii valdančiojoje koalicijoje.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mes esame labai aiškiai pasakę, kad jeigu tie keturi žingsniai nebus įgyvendinti, arba bent vienas žingsnis iš jų nebus įgyvendintas, tai tokiu atveju mes svarstysime koalicijos sutarties peržiūrėjimą.  Asmeniškai nematau didesnių problemų dirbti mažumos Vyriausybėje“, – ketvirtadienį Seime sakė premjeras.

Pasak A.Kubiliaus, šie reikalavimai, tarp kurių ministro R.Palaičio atsistatydinimas, buvusių Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovų grąžinimas į postus ir naujo vadovo paieškos stabdymas bei FNTT pertvarka, liberalcentristams keliami konservatorių ir Liberalų sąjūdžio sutarimu.

„Tai yra visų trijų koalicijos partnerių vadovų aptarti žingsniai. Mūsų pasitarime atrodė, kad jų įgyvendinimas galėtų leisti išeiti iš tos situacijos, kurioje dabar esame“, – kalbėjo premjeras, rankose laikydamas mėlyną segtuvą su ranka parašytu užrašu „Apie koaliciją“.

„Ir mes galime trauktis. Kas trauksis, nėra labai svarbu. Mes ir Liberalų sąjūdis sakome, kad tokioje košėje mes nebenorime būti, viskas priklauso nuo liberalcentristų“, – pridūrė premjeras.

Pasak jo, mažumos koalicija demokratinėje valstybėje neturėtų nieko stebinti. Premjeras užtikrino nesibaiminantis ir to, jei pasikeitus daugiau nei pusei ministrų kabineto, Vyriausybei tektų pasitikrinti pasitikėjimą ja Seime.

Tuo tarpu liberalcentristai ir toliau reiškia paramą vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui ir koalicijos reikalavimus vadina ultimatyviais. Pats ministras taip pat nesutinka trauktis iš pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius