-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 06 06

Premjeras: neringiškiams pirmenybės panaikinimas keltis keltu nesuprantamas

Nauja kėlimo keltu per Kuršių marias tvarka, pagal kurią nebeliko pirmumo teisės Neringos gyventojams, yra nesuprantama, teigia premjeras Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Tas reikalavimas, jų sustatymas į bendrą eilę nesuprantamas yra ir nepagrįstas. Reikėtų praaudituoti, kodėl taip buvo padaryta“, – ketvirtadienį per Vyriausybės pusvalandį Seime sakė Vyriausybės vadovas.

Jis žadėjo įsikišti, jeigu reikės, kad neringiškiams būtų atkurta pirmenybė.

„Manau, atstatysime, jeigu reikės Vyriausybės įsikišimo, protingumą ir nediskriminavimą Neringos gyventojų, kurie susiduria su įvairiomis aktualijomis, kalbant apie patekimą į darbą, mokyklas, gydytojus ir taip toliau“, – teigė S.Skvernelis.

Pokyčiai prasidėjo, kai nuo sausio neatlygintino perkėlimo į Kuršių neriją leidimų išdavimo tvarką perėmė Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD).

Keltus valdanti bendrovė „Smiltynės perkėla“ teigė, kad šiuo metu nei Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatymas, nei LAKD bilieto kompensavimo tvarkos aprašas nenumato perkėlimo be eilės.

Pirmumo teisė persikelti dabar taikoma tik specialiajam transportui, pažymėtam skiriamaisiais ženklais, pavyzdžiui, policijai, greitajai medicinos pagalbai ir kt.

Neringos meras Darius Jasaitis savo ruožtu kreipėsi į LAKD ir „Smiltynės perkėlos“ vadovus, kad perkėlose viena eismo juostų būtų specialiai pažymėta ir leista ja pirmumo teise važiuoti tiems, kuriems tai būtina.

Mero teigimu, dėl ilgos gaišaties eilėse sunku laikytis tvarkaraščio viešajam, maršrutiniam transportui, išsikrauna elektra varomos transporto priemonės, nes dar trūksta įkrovimo vietų, nervinasi vežėjai, gabenantys žmones į oro uostus ar tarptautinius keltus, piktinasi verslininkai, vežantys greitai gendančius produktus. Kyla problemų ir ligoniams, kurie vyksta į Klaipėdą dializės, chemoterapijos ar kitokių procedūrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius