Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 01

Premjeras teigia, kad ne valioje į tarnybą grąžinti iš VSD atleistus V.Damulį iš K.Braziulį

Premjeras Andrius Kubilius tvirtina nesiėmęs jokių žygių į tarnybą Valstybės saugumo departamente (VSD) grąžinti iš ten atleistų Vytauto Damulio ir Kastyčio Braziulio, nes jis “nesprendžia VSD personalo problemų“.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai Vyriausybės vadovas pareiškė atsakydamas į Seimo nario „tvarkiečio“ Petro Gražulio raštu jam nusiųstą paklausimą. Premjeras P.Gražuliui į klausimus atsakė raštu, atsakymai antradienį per plenarinį posėdį bus pateikti ir žodžiu.

Nei ministras pirmininkas, nei Vyriausybė nesprendžia VSD personalo problemų, nes tokios teisės nesuteikia jokie įstatymai, – atsakė premjeras Andrius Kubilius.„Kokių žadate imtis veiksmų, kad V.Damulis ir K.Braziulis būtų sugrąžinti į buvusias pareigas?“ – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderio teiravosi P.Gražulis.

Šie du VSD pareigūnai darbo neteko po to, kai liudijo parlamentinei tyrimo komisijai, tyrusiai VSD karininko Vytauto Pociūno žūtį. Tuomet opozicijoje buvę konservatoriai piktinosi tokiu VSD generalinio direktoriaus Arvydo Pociaus sprendimu. Kai kurie TS-LKD nariai siūlė V.Damulį ir K.Braziulį įtraukti į partijos kandidatų į Seimo narius sąrašą.

Premjeras A.Kubilius „tvarkiečiui“ atsakė, kad ne jo valioje dabar esą grąžinti atleistuosius į tarnybą. „Nei ministras pirmininkas, nei Vyriausybė nesprendžia VSD personalo problemų, nes tokios teisės nesuteikia jokie įstatymai“, – rašoma premjero atsake P.Gražuliui.

Taip pat „tvarkietis“ klausė, ar filosofo Vytauto Ališausko vadovaujama komisija, sudaryta V.Pociūno žūties aplinkybėms tirti, tęsia darbą, kokie jos tyrimo rezultatai, ar V.Ališausko paskyrimas ambasadoriumi prie Šventojo Sosto yra susijęs su komisijos, pasak P.Gražulio, „stulbinančiais“, rezultatais.

Šių dalykų A.Kubilius siūlo klausti buvusio premjero socialdemokrato Gedimino Kirkilo, nes sprendimai, susiję su V.Ališausko vadovauta komisija bei jo paskyrimu, buvo priimti prie G.Kirkilo vadovauto kabineto.

VSD Antrosios valdybos viršininkas V.Damulis bei VSD Antrosios valdybos Ketvirtojo skyriaus viršininkas K.Braziulis buvo atleisti iš darbo kilus vadinamajam VSD skandalui, kai parlamentas ėmėsi tyrimo dėl VSD pareigūno V.Pociūno žūties. V.Damulis ir K.Braziulis yra teigę, kad tuometinis VSD direktorius A.Pocius su jais susidorojo už VSD vadovybei nepalankius liudijimus departamento veiklą tyrusiam Seimo Nacionaliniam saugumo ir gynybos komitetui.

Lietuvos konsulate Gardine dirbęs V.Pociūnas 2006 metų rugpjūtį būdamas komandiruotėje Breste žuvo neaiškiomis aplinkybėmis iškritęs per viešbučio langą.

2006-ųjų lapkritį Generalinė prokuratūra nustatė, kad karininkas žuvo per nelaimingą atsitikimą ir ikiteisminį tyrimą nutraukė. Prokurorai nenustatė, kad jis buvo išstumtas jėga arba išmestas. Tačiau V.Pociūno artimieji ir visuomenininkai protestavo prieš šį nutarimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius