Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 18

Premjeras vizito į Kauną metu aplankė medicinos mokslo įstaigas

Penktadienį, vizito į Kauną metu, Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis lankėsi Kauno Klinikose, Branduolinių tyrimų centre, kur įkasė simbolinę laiko kapsulę, rašoma pranešime žiniasklaidai. Taip pat, kartu su Vyriausybės kancleriu Algirdu Stončaičiu dalyvavo Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) Slaugos fakulteto studijų ir mokslo bazė atidaryme.
S.Skevrnelio lankosi Kaune
S.Skevrnelio lankosi Kaune / LRV nuotr.

Branduolinių tyrimų centras yra steigiamas radionuklidų ir radiofarmacinių junginių, naudojamų onkologinių, kardiologinių ir neurologinių ligų diagnostikai ir terapijai, gamybai, taip pat ir jungtiniam universitetinių tyrimų plėtojimui. Projektą, kurio bendra vertė beveik 13 mln. eurų ir kurį numatoma baigti 2023 metų kovą, vykdo Kauno klinikos kartu su Lietuvos sveikatos mokslų universitetu ir Kauno technologijos universitetu. Įsteigus šį centrą, dabartinė PET (pozitronų emisijos tomografijos) infrastruktūra bus labiau panaudojama ne tik ankstyvai onkologinių ligų diagnostikai, bet ir kardiovaskuliarinėmis ir neurologinėmis ligomis sergantiems pacientams tirti.

Penktadienį LSMU atidaryta Slaugos fakulteto studijų ir mokslo bazė.

Tikimasi, kad naujas modernus keturių aukštų laboratorijų bei auditorijų kompleksas leis pagerinti slaugos mokslo kokybę, darbo sąlygas ir mokslinių tyrimų vadybą bei išteklių panaudojimo efektyvumą, plėsti tarptautinio bendradarbiavimo galimybes, taip pat padės pritraukti talentus, didins slaugos mokslininkų tyrėjų skaičių, skatins mokslo žinių komercializaciją.

Premjeras ir Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis pasveikino Lietuvos sveikatos mokslų universitetą 10-mečio proga – dalyvavo šventiniame minėjime. Universitetas sukaktį, anot premjero, švenčia būtent tais metais, kurie į istoriją įeis ne tik kaip pasaulinės pandemijos metai, bet ir laikas, kai kaip niekad sparčiai gimsta naujos idėjos ir inovacijos.

S.Skvernelio teigimu, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas neabejotinai yra savo srities lyderis ir viena iš tų įstaigų, kuriai galime dėkoti už parengtus ir vis dar rengiamus aukščiausių standartų gydytojus ir mokslininkus. Jų pasiekimais remiamasi brėžiant ateities gaires.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius