Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 22

Premjerė Ingrida Šimonytė apsilankė Lietuvos paviljone Dubajuje: reikia būti ten, kur yra visi

Po oficialaus apsilankymo Lietuvos paviljone premjerė Ingrida Šimonytė trumpai pakomentavo savo vizitą Jungtiniuose Arabų Emyratuose vykstančioje parodoje „Expo2020“. Ji taip pat reagavo ir į prezidento Gitano Nausėdos pasisakymą dėl esą dirbtinai lėtintų vakcinacijos tempų. „Jau esu tą komentarą perdavusi, tad iš pagarbos prezidento institucijai susilaikysiu“, – atsakė ji.
Premjerė Ingrida Šimonytė lankosi Lietuvos paviljone Dubajuje parodos „Expo2020“ metu
Premjerė Ingrida Šimonytė lankosi Lietuvos paviljone Dubajuje parodos „Expo2020“ metu / 15min nuotr.

Ji patvirtino, kad vizito metu aptars ir iki gyvos galvos JAE nuteistos Lietuvos pilietės Emilijos Sedleckaitės bylą. „Tai yra konkretaus asmens, nuteisto šioje šalyje, atvejis, o ne bendras žmogaus teisių klausimo atvejis. Taip, aš šį klausimą aptarsiu“, – teigė ji.

Pasiteiravus apie Lietuvos dalyvavimą parodoje ji sakė:

„Man atrodo, kad visada reikia būti ten, kur yra visi. Tokiu būdu pritraukiamas dėmesys savo šaliai. Be to, šįmet mes turime tikrai rimtą verslo forumą. Manau, kad svarbu ne pats paviljonas ir kas jame yra, bet tai, kas vyksta vadinamosiose paraštėse, kultūros, verslo ir mokslo renginiai, pristatymai, užsimezgantys kontaktai. Man abejonių kaip ir nėra.

Žinoma, visada galima ginčytis, ar toks turi būti paviljonas, ar kitoks. Čia panašiai kaip su paminklais ar panašiais dalykais, dėl kurių vienos nuomonės niekada nėra.“

Anot premjerės, Lietuvos ir JAE bendradarbiavimo sąlyčio taškų yra daug. Ji pabrėžė šios šalies gamtines sąlygas, atsinaujinančios energetikos aplinkybes.

„O mes iš savo pusės taip pat turime pasidairyti vandenilio pramonėje. Matome labai rimtas ambicijas, jau nekalbant apie kultūrą ir turizmą, vienas kito pažinimą“, – teigė ji.

Kalbėdama apie temas, kurias aptars su oficialiais pareigūnais, ji atsakė:

„Taip jau būna, kad paprastai būna aptariamos pasaulio ir dvišalės aktualijos. Kiek jų yra, tiek ir aptarsime. Taip pat kalbėsime apie galimybes plėtoti ryšius, kadangi bus ir ekonomikos ministras Abdulla Ahmedu Al Salehas, todėl Ekonomikos ir inovacijų ministerija taip pat turės apie ką pasikalbėti. Taip pat regiono ir pasaulio saugumą. Temų visą laiką yra“, – teigė I.Šmonytė.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė taip pat dalyvauja parodoje.

Premjerė taip pat patvirtino, kad šį vakarą dalyvaus Gala koncerte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius