Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 11 /10:54

Premjerė: artimiausiu metu keisti karantino režimo neplanuojama

Trečiadienį Vyriausybė neketina keisti karantino režimo Lietuvoje, sako premjerė Ingrida Šimonytė. COVID-19 situaciją šalyje ji teigia vertinanti kaip nemalonią, bet stabilią, o jei ji neprastės, karantinas, pasak premjerės, nebus griežtinamas ir vėliau.
Premjerė Ingrida Šimonytė
Premjerė Ingrida Šimonytė / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Situacija yra nemaloni, bet ji yra stabili. Jeigu ji neblogės, papildomų griežtinimų Vyriausybė ir neskirs“, – antradienį Seime žurnalistams nurodė I.Šimonytė.

Ji teigė, kad trečiadienį ministrų kabinetas neturi planų keisti šalyje galiojančio karantino režimo: „Šį trečiadienį jokių svarstymų dėl karantino nutarimo nebus.“

Paklausta, gal karantino pokyčių bus iki gegužės 24-osios, kai šalyje pradės veikti galimybių pasas, premjerė tokios galimybės neatmetė.

„Kitą savaitę – galbūt, bet tikrai nieko iš anksto žadėti nenoriu“, – sakė ji.

Vertindama COVID-19 pandemijos valdymą, ministrė pirmininkė teigė, kad protrūkiai dabar nustatomi geriau nei anksčiau, o svarbiausia esą stebėti, kaip keičiasi padėtis ligoninėse.

„Situacija yra pakankamai stabili. Skaičiai nėra džiuginantys, bet negaliu pasakyti, kad jie auga. Jie yra labai panašiame, maždaug 1,2 tūkst. lygmenyje jau, jei neklystu, trečia savaitė.

Atliekama labai daug testų, vykdomi epidemiologiniai atvejų tyrimai, kuriuos vykdo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, yra žmonės siunčiami į izoliaciją – manau, dabar daug efektyviau valdoma situacija židiniuose, yra nustatomi įvairūs protrūkiai, tarkime, darbo kolektyvuose. Paraleliai vyksta vakcinacija, kur tikrai stengiamės nepamesti tempo.

Svarbiausias rodiklis, kuris, mano nuomone, dabar turi būti vertinamas – situacija ligoninėse“, – dėstė I.Šimonytė

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvos ligoninėse nuo COVID-19 šiuo metu gydomi 1236 pacientai, 116 iš jų – reanimacijoje, 1038 ligoniams papildomai tiekiamas deguonis, o 50 pacientų taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Pagal deklaruojamus duomenis, koronavirusu tebeserga 63 tūkst. 116 užsikrėtusiųjų, tačiau statistiškai skaičiuojama, kad sirgti turėtų 16 tūkst. 468 asmenys.

Praėjusią parą šalyje nustatyti 1226 nauji COVID-19 atvejai, nuo šios ligos mirė penki žmonės.

Įvertino sumenkusį populiarumą

Portalas Delfi.lt antradienį paskelbė visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ balandžio 19–28 dienomis atliktos apklausos duomenis – I.Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės populiarumas sumažėjo.

Gyventojų paklausus „Kaip vertinate dabartinės Vyriausybės darbą?“, teigiamai ar greičiau teigiamai į klausimą atsakė 35,1 proc. žmonių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vyriausybė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vyriausybė

Prieš mėnesį tokį pat atsakymą pateikę buvo 40,8 proc. gyventojų

Neigiamai arba greičiau neigiamai Vyriausybės darbą vertinančių gyventojų dalis per mėnesį atitinkamai išaugo, nuo 50,2 proc. kovą iki 56 proc. balandį.

Balandį 8,9 proc. gyventojų nurodė nežinantys, ką atsakyti į šį klausimą, kovą tokį atsakymą pateikė beveik tiek pat – 9 proc. žmonių.

Tai, kad Vyriausybės reitingai kiek pasmuko, I.Šimonytės vertinimu, yra normalu. Juk ne visi Vyriausybės sprendimai, pasak jos, tenkina visas visuomenės grupes.

Reikia priimti sprendimus, kurie visada yra tam tikras kompromisas tarp skirtingų interesų.

„Natūralu – bet kokia dirbanti Vyriausybė negali išlaikyti savo reitingų aukštumose, nes Vyriausybė nėra ta institucija, kuri kiekvieną dieną praneša geras žinias.

Reikia priimti sprendimus, kurie visada yra tam tikras kompromisas tarp skirtingų interesų. Visada visuomenėje interesai būna ne taip lengvai subalansuojami – kažkas sprendimais būna nepatenkintas, kažkas sprendimais būna patenkintas“, – žurnalistams komentavo ministrė pirmininkė.

Apklausos duomenimis, per mėnesį sumažėjo ir I.Šimonytei tenkantis palaikymas – balandį 21,6 proc. gyventojų sakė manantys, kad ji geriausiai tinka užimti ministrės pirmininkės pareigas iš visų politikų ar visuomenės veikėjų.

Kovo mėnesį ją, kaip geriausią variantą premjerės pozicijoje, matė 26,9 proc. gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius